2)Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers και καλή εβδομάδα!!!

Σας αρέσουν τόσο πολύ οι ιστορίες – αν κρίνω από τα μηνύματα σας, που λέω να ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας κάπως έτσι…

“Μια μέρα λοιπόν, ένα ποντίκι τοποθετήθηκε στην κορυφή ενός βάζου γεμάτο ψίχουλα. Ήταν τόσο χαρούμενο που βρήκε φαγητό γιατί πλέον δεν ένιωθε την ανάγκη να τρέχει ψάχνοντας για τροφή.

Τώρα πια θα μπορούσε ευτυχισμένο να απολαύσει δίχως αγώνα τη ζωή του! Όμως μετά από λίγες μόνο μέρες απόλαυσης, κοίταξε γύρω του και ανακάλυψε πως έφτασε στον πάτο του βάζου. Ξαφνικά, συνειδητοποίησε ότι ήταν παγιδευμένο και δεν μπορούσε να βγει έξω!

Τώρα λοιπόν εξαρτάται πλήρως από όποιον θα είχε την καλοσύνη να του πετάξει μερικά ψίχουλα για να επιβιώσει. Πλέον δεν έχει άλλη επιλογή από το να τρέφεται με ότι του δίνουν ενώ θα μείνει εγκλωβισμένο για πάντα στο βάζο, μέχρι να βρεθεί κάποιος να το βοηθήσει να αποδράσει.”

Μερικές σκέψεις…

  1. Οι ευκαιριακές απολαύσεις μπορεί να οδηγήσουν σε μακροχρόνιες παγίδες.
  2. Αν τα πράγματα έρχονται εύκολα και βολεύεσαι, χωρίς να το καταλάβεις παγιδεύεσαι σε εξάρτηση.
  3. Όταν δεν χρησιμοποιείς τις δεξιότητές σου, θα χάσεις περισσότερα από τις ικανότητές σου γιατί χάνεις τις επιλογές σου και κυρίως την ελευθερία σου.
  4. Η ελευθερία έρχεται δύσκολα όμως μπορεί να χαθεί πανεύκολα αν δεν στηρίζεσαι στις δυνάμεις σου.
  5. Τίποτα δε μας χαρίζεται σε αυτή τη ζωή και ότι έρχεται εύκολα ίσως να κρύβει παγίδες.

Tip of the Day: Μην γκρινιάζεις για τους αγώνες σου. Είναι οι ευλογίες σου μεταμφιεσμένες… Δες τον αγώνα για την προσωπική σου επιτυχία, σαν ένα ασανσέρ που είναι εκτός λειτουργίας. Πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιήσεις τις σκάλες για να ανέβεις. Ένα βήμα τη φορά σε φέρνει πιο κοντά στο στόχο σου… Να είσαι ευτυχισμένος και ευγνώμων για αυτά που έχεις και να δουλεύεις σκληρά για αυτά που θέλεις να αποκτήσεις…