2) Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!
Τετάρτη σήμερα και ας δούμε άλλη μία ιστορία από αυτές τις αισιόδοξες που σας αρέσουν και ταυτίζεστε…
Ένας πατέρας λοιπόν, είπε στην κόρη του:
“Μόλις αποφοίτησες. Αυτό είναι το δώρο μου! Ένα αυτοκίνητο που αγόρασα πριν από λίγο. Είναι βέβαια λίγο παλιό. Όμως πριν στο δώσω, πήγαινέ το σε έναν έμπορο αυτοκινήτων στην πόλη και δες πόσα σου προσφέρουν.”
Το κορίτσι γύρισε στον πατέρα της και του είπε: “Πρόσφεραν 1000 ευρώ γιατί φαίνεται πολύ παλιό”.
Ο πατέρας είπε: “Κράτα το και πήγαινε και αλλού να ρωτήσεις”.
Επιστρέφει η κοπέλα στον πατέρα της και του λέει: “Το ενεχυροδανειστήριο πρόσφερε 100 ευρώ γιατί είναι πολύ παλιό αυτοκίνητο και χρειάζονται πολλά λεφτά για να το οδηγήσεις πάλι”.
Ο πατέρας ζήτησε από την κόρη του να μπει σε μια λέσχη αυτοκινήτων και να πάρει προσφορά και από εκεί. Η κόρη του γύρισε και είπε στον πατέρα της: “Κάποιοι μου πρόσφεραν 100.000 ευρώ γιατί είναι ένα σπάνιο αυτοκίνητο σε καλή κατάσταση, με μεγάλες δυνατότητες και πολύ δύσκολο να το βρεις”.
Τότε ο πατέρας είπε: Ήθελα να σε ενημερώσω ότι δεν αξίζεις τίποτα αν δεν είσαι στο σωστό μέρος. “Αν δεν σε εκτιμούν μην θυμώνεις, αυτό σημαίνει ότι βρίσκεσαι σε λάθος μέρος. Μην μένεις σε ένα μέρος όπου κανείς δεν βλέπει την αξία σου”.
Tip of the Day: Προφανώς και να μη θυμώνεις με εκείνους που σε έχουν και δε σε εκτιμούν. Μέχρι εκεί φτάνει η γνώση τους και η δυναμική τους ώστε να ξεκλειδώσουν τις δικές σου δυνατότητες. Να θυμώνεις με σένα, που ενώ γνωρίζεις πόσα αξίζεις παραμένεις σε ένα περιβάλλον που δεν είναι το κατάλληλο για σένα και δεν σε αφήνει ελεύθερη να ξεκλειδώσεις όλα τα ταλέντα που κρύβεις ή που δε σου έχει δοθεί η ευκαιρία να ανακαλύψεις ακόμα. Να μάθεις να φέυγεις από ανθρώπους και καταστάσεις που απειλούν την ψυχική σου υγεία, τον αυτοσεβασμό σου, την ηθική σου και τις αξίες σου. Δεν είναι λιποταξία… είναι αξιοπρέπεια.