8) και 9) Japandi style – Η Iαπωνία & η Σκανδιναβία μέσα στο σπίτι σας!

Μία από τις κυρίαρχες τάσεις διακόσμησης για τη χρονιά που διανύουμε είναι ο συνδυασμός του ιαπωνικού με το σκανδιναβικό στιλ! Η Ανατολή και η Δύση μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά μέσα στο σπίτι σας υπό τη δική σας… καθοδήγηση!

Minimal αλλά όχι απρόσωπη διακόσμηση!

Συχνά όταν λέμε πως κάτι είναι minimal νομίζουμε ότι δεν έχει χαρακτήρα! Στην περίπτωση του japandi style η κομψότητα συναντά την άνεση και την “καθαρότητα” του χώρου, ο οποίος δεν στερείται ταυτότητας!

Πάμε να δούμε πώς θα πετύχουμε ένα άψογο αποτέλεσμα…

Επιλέγουμε έπιπλα σε λιτές γραμμές, χωρίς να έχουν περίτεχνα διακοσμητικά στοιχεία. Βάζουμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα έπιπλα και μικροέπιπλα σε κάθε χώρο. Στο δάπεδο επίσης αποφεύγουμε να τοποθετήσουμε πολλά αντικείμενα.

Η φύση ενώνει! Η ιαπωνική και η σκανδιναβική φιλοσοφία στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων συνδέονται μέσω της φύσης. Το ξύλο είναι ένα από τα κυρίαρχα υλικά σε αυτή τη σύζευξη. Τόσο στα δάπδα όσο και στα έπιπλα είναι ιδανική επιλογή.

Ήρεμα χρώματα, ζεν διάθεση! Φυσικοί τόνοι, ουδέτερη χρωματική παλέτα στους χώρους προσδίδουν στην ισορροπία που επιδιώκουμε να φέρουμε στο σπίτι μας. Ναι σο λευκό! Αν σας αρέσει το μαύρο, μπορείτε να το εντάξετε με φειδώ. Επίσης πινελιές δαμασκηνί, πράσινου, καφέ και μπλε έχουν θέση εδώ!

Το ωραίο δεν βρίσκεται πάντα στο πολύ! Λίγα διακοσμητικά και προσεκτικά επιλεγμένα! Τα κεραμικά είναι ευπρόσδεκτα! Ακόμα, απλά διάφανα βάζα για να φαίνεται νερό, λίγα βιβλία, μαξιλάρια και ριχτάρια είναι αρκετά!

Tip

Μην ξεχνάτε ότι ο χώρος μας πρέπει να έχει την… υπογραφή μας! Οπότε η προσωπική μας πινελιά, το αποτύπωμά μας είναι οι επιλογές μας. Αν φτιάχνετε μικροαντικείμενα, εντάξτε κάποια στον χώρο! Επίσης, μην κρύβετε κάποιο αντικείμενο που έχει συναισθηματική αξία, αναδείξτε το! Βάλτε ξύλινα καδράκια με αγαπημένες φωτογραφίες σας σε κάποιο τοίχο και κάντε τον δικό σας!

Της Βένιας Αντωνίου