3)Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Σήμερα θα ήθελα να μιλήσουμε για τις σχέσεις. Όχι για τις μακροχρόνιες ή τις ήδη δοκιμασμένες. Τις σχέσεις τις καινούριες, τα νέα ξεκινήματα που αχνοφαίνονται στον ορίζοντα και ενώ όλα ξεκινούν με τους καλύτερους οιωνούς, κάποια μικρά όμως σημαντικά συννεφάκια κάνουν την εμφάνισή τους και μας προσγειώνουν απότομα.

Στα πρώτα στάδια μιας σχέσης – την περίοδο της ρομαντικής ζάλης – υπάρχει μια φυσική τάση να εστιάζουμε στα καλά και τις ομοιότητες ενώ τείνουμε να θαυμάζουμε όλα τα κοινά μας ενδιαφέροντα. Όμως υπάρχει και η τάση να αγνοούμε τυχόν διαφορές. Προφανώς και οι υγιείς σχέσεις είναι ένας συνδυασμός κοινών πραγμάτων και σεβασμού ο ένας στις διαφορές του άλλου όμως είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως αν εντοπίζουμε τα ίδια μικρά προειδοποιητικά σημάδια ξανά και ξανά ίσως πρέπει να το ξανασκεφτούμε ή να πάρουμε τα μέτρα μας.

Μερικά κόκκινα σημαιάκια είναι :

  • Βιασύνη

Παρόλο που μπορεί να θέλεις το άτομο με το οποίο βγαίνεις να έχει όλη  την προσοχή του σε σένα, βαρύγδουπες δηλώσεις αγάπης από τη δεύτερη κιόλας μέρα, μπορεί να υποδηλώνουν ότι ήρθε η ώρα να σηκώσεις το πρώτο σου κόκκινο σημαιάκι, όσο και αν κολακεύεσαι. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το άτομο αυτό να είναι ανασφαλές, να στερείται αυτοπεποίθησης, ή να προσπαθεί να δεθεί συναισθηματικά πριν έχεις την ευκαιρία να το γνωρίσεις πραγματικά.

  • Αρνητικότητα – Τοξικότητα

Σίγουρα, όλοι έχουμε τις κακές μας μέρες και τις κακές μας στιγμές, αλλά αν η αρνητικότητα διαρρέει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο θετικό, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Δώστε προσοχή στο πώς το άτομο αυτό συμπεριφέρεται και στους άλλους ανθρώπους, από τον σερβιτόρο μέχρι τον οδηγό ΤΑΧΙ και τους φίλους σας. Μπορείς να μάθεις πολλά για κάποιον παρακολουθώντας πώς συμπεριφέρεται σε άλλους εκτός από εσένα.

  • Πάντα φταίνε οι πρώην

Δώσε προσοχή όταν το άτομο με το οποίο βγαίνεις μιλάει άσχημα για τους άλλους, ειδικά για τους πρώην. Γιατί να θυμάσαι, πώς όπως μιλούν για τους άλλους είναι ενδεικτικό για το πώς θα μιλούν για σένα.

  • Κρύβουν βασικές πληροφορίες

Σίγουρα, δεν χρειάζεται να σας λένε πού βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο, όμως αν γνωρίσατε κάποιον σε μια εφαρμογή γνωριμιών και είπε ψέματα για την ηλικία του, την οικογενειακή του κατάσταση, τη δουλειά του και δεν ξέρω πόσα ακόμα μικρά και φαινομενικά αθώα ψεματάκια, τότε το νου σου, ετοιμάσου να εκπλαγείς με το πόσα μπορεί να κρύβει ένας άνθρωπος.

  • Δεν είναι “παρόντες” 

Όλοι γνωρίζουμε ανθρώπους που είναι εθισμένοι στα τηλέφωνά τους, αλλά υπάρχει χρόνος και τόπος, σωστά; Όταν κάποιος είναι συνέχεια στο κινητό του όταν είστε μαζί και νιώθεις παραμελημένος, τότε ναι είναι ένας πολύ καλός λόγος για να βγει μία κόκκινη σημαία, μία κόκκινη κάρτα και ό,τι άλλο θες.

Tip of the Day: Ορισμένες «κόκκινες σημαίες» μπορούν να αλλάξουν με χρόνο και προσπάθεια. Εσύ θα κρίνεις πόσο ενοχλητικό είναι για σένα το να σε αγνοεί κάποιος την ώρα που είστε μαζί ή που έχει κολλήσει σαν τη βδέλλα πάνω σου και σε ζητάει σε γάμο από το πρώτο ραντεβού. Ναι, αυτό με το γάμο συμβαίνει συχνά από την πρώτη μέρα. Στις πριγκίπισσες της Disney και όχι στην πραγματική ζωή…