12). Ποιος είναι τελικά ευτυχισμένος;

Ίρις Κρέμερ, Συμβουλευτική Ψυχολόγος/Σεξολόγος

www.lifemade.gr

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ευτυχίας που γιορτάζεται στις 20 Μαρτίου, ακολουθεί ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο της Ίριδας Κρέμερ, Συμβουλευτικής Ψυχολόγου/Σεξολόγου.

Ευτυχισμένος είναι αυτός…

… που μπορεί να αγαπήσει τον εαυτό του. Που μπορεί να αναγνωρίσει την επίτευξη των στόχων του και να κατανοήσει ότι πέτυχε γιατί κόπιασε για αυτό που επιθυμούσε πολύ να κατακτήσει και πρέπει να εκτιμάει την δουλειά και τον προσωπικό χρόνο που αφιέρωσε. Που νιώθει αυτοπεποίθηση αλλά συγχρόνως και απλότητα για τα ‘Μπράβο’ που άκουσε και για όλα αυτά που θα ακούσει στο μέλλον.

… που μπορεί να κοιτάει μπροστά χωρίς να τον νοιάζει πού έφτασαν οι άλλοι, αλλά πού έχει φτάσει ο ίδιος και πόσα βήματα έκανε προς την αυτοβελτίωση, ενώ συγχρόνως χαίρεται για την επιτυχία και την ευτυχία των άλλων.

… που κατάφερε ή προσπαθεί με πείσμα να αποτινάξει από πάνω του τα ‘πρέπει’ και την «ιδανική» ταυτότητα που του φόρεσαν οι άλλοι, βαραίνοντας τον με μια μάσκα που τον κρατάει αέναα θλιμμένο.

… που μπορεί να μην έχει ισορροπία μέσα του, όμως θέλει να προσπαθήσει να την αποκτήσει και παλεύει για αυτήν κι ας είναι δύσκολο.