Ζώδια – Μαρία

Υδροχόος : Δεν ξέρω τι λέτε εσείς πάντως εγώ θεωρώ ότι είναι μακράν το καλύτερο ζώδιο. Αιθεροβάμονες, αλτρουιστές, με μια τάση να θέλουν να αλλάξουν  τον κόσμο προς το καλύτερο και το κυριότερο, πλάσματα που δεν τα βαριέσαι ποτέ. Κάθε μέρα μαζί τους είναι και μια πρόκληση αφού μπορούν να φαγωθούν ακόμη και με τα ρούχα τους, έτσι για ποικιλία! Σε κάθε περίπτωση θα δώσουν γη και ύδωρ για να υπερασπιστούν τις ιδέες τους, αλλά και όποιον θεωρούν ότι είναι αδύναμος και χρήζει βοήθειας. Μη τους βλέπετε έτσι αγέρωχους, κατά βάση είναι αισθηματίες και ψυχοπονιάρηδες, αλλά όσο και αν αγαπούν τον πλησίον τους, άλλο τόσο αγαπούν την ελευθερία τους! Αν προσπαθήσεις να τους περιορίσεις, πάει το πουλί πέταξε!

Οι γυναίκες Υδροχόοι είναι δυναμικές, ανεξάρτητες , δημιουργικές αλλά και κυκλοθυμικές. Αν μπορούσε να τις περιγράψει ένα τραγούδι αυτό θα ήταν ο στίχος του Σωκράτη Μάλαμα «άλλα θέλω, άλλα κάνω και άλλα εννοώ» Κοινώς πιάσε το αυγό και κούρευτο για να καταλάβεις τι έχει στο μυαλό της μια Υδροχοίνα!

Οι άνδρες Υδροχόοι είναι ίσως πιο flat και πιο εύκολοι από τις γυναίκες Υδροχόους. Μπορούν να αναλύουν για ώρες μια ιδέα, είναι η ψυχή του πάρτι, δεν τους ενδιαφέρουν τα υλικά αγαθά και απολαμβάνουν τη στιγμή. Μπορείς βέβαια να τους πεις και λιγάκι νευρικούς.

 

Ταύρος: Ένα ζώδιο που όσο και αν προσπαθήσω δεν θα καταλάβω ποτέ. Η φράση “άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου” τους ταιριάζει γάντι. Άσε που για να εκφράσουν αυτό που αισθάνονται, πρώτα σου βγάζουν το λάδι και μετά σου το λένε. Δικαιωματικά όμως τους ανήκει ο τίτλος των “bon viveurs” αφού είναι λάτρεις του ωραίου, της τέχνης και του καλού φαγητού!

Οι Ταυρίνες διαθέτουν τετράγωνη λογική, είναι υπομονετικές, σταθερές και πεισματάρες.  Θέλουν μόνο σταθερές σοβαρές σχέσεις στη ζωή της που τις καλύπτουν συναισθηματικά, σεξουαλικά αλλά και υλικά κάποιες φορές. Το γεγονός ότι δεν τους αρέσουν οι αλλαγές, τις κάνει να μένουν σε μία σχέση τελειωμένη, μόνο και μόνο για να μην αλλάξουν τις συνήθειες τους.

Οι Ταύροι είναι κατά βάση δυναμικοί και εργατικοί. Θέλουν να πετυχαίνουν σε ότι κάνουν, έχουν εμμονή με την τελειότητα, αλλά αδερφάκι μου είναι πολύ δύσκολοι άνθρωποι. Το χειρότερο χαρακτηριστικό τους είναι ότι θέλουν διαρκώς pampering και  την προσοχή σου!

 

Ιχθύες: Μετά τον Καρκίνο είναι ξεκάθαρα το επόμενο ζώδιο που αρέσκεται στο να παραπονιέται και να δείχνει διαρκώς ευάλωτο. Το να θυματοποιείται για να κερδίσει την εύνοια και την προσοχή των άλλων είναι πάγια τακτική και στην πράξη πιάνει. Είναι ορθολογιστές, είναι εργατικοί και πολύ τρυφεροί. Να τους το αναγνωρίσουμε.

Οι γυναίκες Ιχθύες έχουν έναν τρόπο να παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν, ακόμα και με δόλια μέσα, και καταφέρνουν να έχουν το πάνω χέρι. Είναι πρόθυμες να βοηθήσουν τους άλλους, κοινωνικές, φιλικές και με ευγένεια. Βασικό χαρακτηριστικό είναι η ηρεμία που αποπνέουν στους άλλους. Το να τις εμπιστευτείς συνιστά ρίσκο. Είναι αρκετά χειριστικές!

Οι άνδρες Ιχθύες είναι στη συμπεριφορά, όπως ακριβώς απεικονίζονται και στο ζώδιό τους. Σαν δύο ψάρια που το ένα κινείται δεξιά και το άλλο αριστερά. Μπορεί να πέφτουν στα πατώματα, να σου λένε πόσο σε λατρεύουν, ότι είσαι το άλλο τους μισό, ότι δεν μπορούν χωρίς εσένα, αλλά ταυτόχρονα να παίζει το ματάκι τους γιατί έχουν ανάγκη την επιβεβαίωση. Σε γενικότερο πλαίσιο είναι αγαπούληδες, αποφεύγουν τις εντάσεις και λειτουργούν ως ειρηνοποιοί όταν οι καταστάσεις τείνουν να φύγουν εκτός ελέγχου.