3)Η Τεχνολογία του Μέλλοντος: Πώς θα ζούμε το 2045

Οι ψηφιακές αλλαγές έχουν καθοριστική συμβολή στην τροποποίηση της καθημερινότητας. Αν γυρίσουμε τρεις δεκαετίες πριν, θα δούμε ότι η άφιξη του ηλεκτρονικού υπολογιστή στη ζωή μας, έφερε ανατρεπτικές αλλαγές στην επικοινωνία και στην εργασία μας. Τι θα γίνει όμως τρεις δεκαετίες μετά; Μπορούμε να προβλέψουμε πώς θα είναι η καθημερινότητα στο μέλλον;

Ο Alexander Gostev, Chief Security Expert της Kaspersky Lab που μελετά την εξέλιξη και τις επιδράσεις της τεχνολογίας αναφέρει χαρακτηριστικά: “Με τον σημερινό ρυθμό ανάπτυξης των Τεχνολογιών Πληροφορικής, είναι αρκετά δύσκολο να προβλέψει κανείς με ακρίβεια πώς θα είναι το τοπίο σε μερικές δεκαετίες. Ωστόσο, είναι σαφές ότι κάθε χρόνο οι τεχνολογίες μας θα γίνονται ακόμα πιο έξυπνες και οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να συμβαδίζουν με αυτές. Οπωσδήποτε, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι οι ψηφιακοί εγκληματίες θα συνεχίσουν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αξιοποίηση κάθε νέας προόδου στον τομέα της Πληροφορικής για τους δικούς τους κακόβουλους σκοπούς”.

Έξυπνα σπίτια, έξυπνες συσκευές

Τα σπίτια δεν θα είναι όπως τα ξέρουμε… Το λογισμικό που θα «τρέχει» το σπίτι, θα φροντίζει για την κατανάλωση και την αναπλήρωση ενέργειας, νερού, τροφίμων και προμηθειών. Όλα θα ειναι αυτοματοποιημένα. Ακόμα, σύμφωνα με τους ειδικούς οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μετά από 30 χρόνια θα είναι αντίκες! Κι αυτό επειδή δεν θα χρειαζόμαστε πλέον ένα εργαλείο για την επεξεργασία δεδομένων. Επίσης, η γκάμα έξυπνων συσκευών θα διευρυνθεί εντυπωσιακά.

Ρομπότ στους δρόμους!
Μπορεί να φαντάζει απίστευτο, ομως με βάση τις προβλέψεις των ειδικών, είναι πολύ πιθανό στο μέλλον οι δρόμοι να είναι γεμάτοι από δισεκατομμύρια ρομπότ. Αποστολή τους θα είναι να κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα των ανθρώπων. Ακόμη, προβλέπεται ότι στις μεταμοσχεύσεις θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται  ηλεκτρονικά ελεγχόμενα τεχνητά όργανα, ενώ η προσθετική μελών σε τρεις δεκαετίες από τώρα θα αποτελεί ρουτίνα στη χειρουργική διαδικασία!
Της Βένιας Αντωνίου