4)Σαρώνουμε στον τουρισμό και τον Σεπτέμβριο!

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η τουριστική κίνηση στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο! Η τουριστική σεζόν φέτος έκανε upgrade, φέρνοντας περισσότερα έσοδα αλλά και πιο ικανοποιητική διάρκεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την εβδομάδα που διανύουμε -από 20 έως 26 Σεπτεμβρίου- έχουν προγραμματιστεί 652 χιλιάδες πτήσεις από το εξωτερικό με προορισμό την Ελλάδα.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η τριψήφια αύξηση της τάξης του 766% που καταγράφηκε το β’ τρίμηνο φέτος στον τζίρο των επιχειρήσεων της χώρας που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό (παροχή υπηρεσιών καταλυμάτων). Κατά 73,1% αυξήθηκε ο τζίρος στην εστίαση.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της  Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Ιούλιο 2021 σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2020 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα «Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης», κατά 172,0%.

Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή!

Η πληρότητα στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά των Κυκλάδων κυμαίνεται γύρω στο 80% σχεδόν αποκλειστικά από ξένους τουρίστες. Όπως ανακοίνωσε η Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου από την 1η έως τις 12 Σεπτέμβρη, στα νησιά του Ν. Αιγαίου προσγειώθηκαν περισσότερα από 2.000 αεροσκάφη, που μετέφεραν πάνω από 270.000 επιβάτες από το εξωτερικό. Από αυτούς οι 128.209 επέλεξαν τη Ρόδο για τις διακοπές τους. Ο συνολικός αριθμός επιβατών που έχει συγκεντρώσει το νησί των Ιπποτών από την αρχή της φετινής τουριστικής περιόδου αγγίζει το 1 εκατομμύριο!

Οι σημαντικότερες αγορές του εξωτερικού

Η Γερμανία είναι η σημαντικότερη ξένη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό. Ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Ελβετία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Πολωνία και οι ΗΠΑ.

Μήλος: Το καλύτερο νησί στον κόσμο για το 2021

Με βαθμολογία 95.50, αναδείχθηκε η Μήλος  “Το καλύτερο νησί στον κόσμο και την Ευρώπη” από τους αναγνώστες του κορυφαίου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel + Leisure», που συμμετείχαν στην ψηφοφορία για τα World’s Best Awards 2021, σύμφωνα με τον ΕΟΤ.  Επίσης, η Φολέγανδρος κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Τα καλύτερα 25 Νησιά στον Κόσμο».

Η Ελλάδα “Κορυφαίος προορισμός τουρισμού πολυτελείας” για το 2021

Η χώρα μας ψηφίστηκε ως ο καλύτερος ταξιδιωτικός προορισμός της χρονιάς για τουρισμό πολυτελείας στα βραβεία “Inspire me Award“, του γερμανικού επαγγελματικού online περιοδικού “LuxusInsider”.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν οι αναγνώστες του περιοδικού, οι οποίοι κατά κανόνα είναι στελέχη της τουριστικής αγοράς που ειδικεύονται στον τομέα των ταξιδιών πολυτελείας.

Της Βένιας Αντωνίου