4) ΑNUGA 2021: Τα καινοτόμα προϊόντα που ξεχώρισαν

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Στη φετινή Anuga και συγκεκριμένα στο Anuga taste Innovation Show  αναδείχθηκαν 67 καινοτόμα προϊόντα.

Το Anuga taste Innovation Show και όλα τα καινοτόμα προϊόντα που παρουσιάζονται εκεί, λειτουργούν ως βαρόμετρο για την αγορά και την παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων. Οι ιδέες που κατατέθηκαν φέτος ξεπέρασαν τις 1.332! Με κριτές επαγγελματίες του χώρου, ερευνητές, αναλυτές και εξειδικευμένους δημοσιογράφους επιλέχθηκαν 67 προϊοντα, τα οποία διακρίθηκαν για την καινοτομία που κρύβεται πίσω από την ιδέα, τη βιωσιμότητα, τη δημιουργικότητα. Δέκα από αυτά τα προϊόντα μάλιστα, διακρίθηκαν ως εξαιρετικά καινοτόμα.

Με γνώμονα τη βιωσιμότητα, την ποιότητα και την υγιεινή διατροφή

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι φέτος  κυρίαρχα στοιχεία που καθόρισαν την “καινοτομία των προϊόντων” είναι η βιωσιμότητα και η επιλογή συστατικών με έμφαση στην ποιότητα και την υγιεινή διατροφή. Οι εταιρίες επιδιώκουν πλέον να δημιουργούν φυτικά προϊόντα, ενώ οι καταναλωτές είναι πια περισσότερο συνειδητοποιημένοι. Για αυτό και τα προϊόντα που είναι αμιγώς φυτικά, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Σε αυτή την κατηγορία προϊόντων η ζωική πρωτεΐνη αντικαθίσταται από τη φυτική μέσω τροφών όπως η σόγια, τα φασόλια, οι σπόροι κολοκύθας και ο ηλιόσπορος. Επιπρόσθετα, δημιουργούνται νέα προϊόντα όπως τα κράκερς ολικής άλεσης από ρεβύθια, φυτική σαλάτα θαλασσινών, σάλτσες από φάβα φασολιών και wraps από παντζάρια. Πολύ δημοφιλής τάση είναι η αντικατάσταση του κρεάτος και φαίνεται πως στο μέλλον θα πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Ολο και περισσότεροι άνθρωποι αποκλείουν το κρέας από τη διατροφή τους και επιλέγουν εναλλακτικά προϊόντα τα οποία παρουσιάστηκαν στην Anuga και περιλαμβάνουν μέχρι και έτοιμα γεύματα.  Φυσικά, επίκαιρο παραμένει και το θέμα της βιωσιμότητας που αφορά σε μεγάλο βαθμό τις συσκευασίες των προϊόντων.

Τα δέκα πλέον καινοτόμα είναι: • Dried salmon – Jerky Chips by Royal Nordic (Λετονία) • Ready to Eat – Beet Root Tots by Frostkrone (Γερμανία) • Aztek Lager by IMAG Organics (Μεξικό) • THE COOLIVES by Aceitunas Torrent (Ισπανία) • 12 Scallops on Crispy Crackers by Escal (Γαλλία) • Frozen Pesto Drops by Il Pesto di Pra’ srl (Ιταλία) • Safran Sosse – Sugosi® I Prestigiosi by Surgital (\ Ιταλία) • Compostable Coffee Capsules by Café Sati (Γαλλία) • Lotao Green Jackfruit Veggie Balls by Lotao (Γερμανία) • Happy Veggies – Beetroobee by Finest Selection Kft. (Ουγγαρία)

 

Δείτε όλα τα προιόντα εδώ https://media.koelnmesse.io/anuga/redaktionell/anuga/downloads/pdf/events_3/anuga-taste-innovation-show/anuga_2021_top_product_innovations.pdf