4) Trip stacking: Η νέα τάση στον τουρισμό

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν επέλθει πολλές αλλαγές στη ζωή μας εξαιτίας της πανδημίας. Ο τρόπος που ταξιδεύουμε δεν θα μπορούσε παρά να έχει κάνει… αναγκαστικά updates. Δεν μιλάμε όμως μόνο για τα μέτρα προστασίας αλλά και για το πώς και πού επιλέγουμε να ταξιδέψουμε. Το trip stacking είναι η νέα τάση στον τουρισμό που ήρθε για να μας δώσει μεγαλύτερη ασφάλεια -ότι το ταξίδι μας θα πραγματοποιηθεί- μέσα από περισσότερες επιλογές!

Συνήθως όταν αποφασίζουμε να ταξιδέψουμε επιλέγουμε έναν προορισμό. Σε περιπτώσεις βέβαια όπως το island hopping περιλαμβάνονται αρκετοί προορισμοί σε ένα ταξίδι. Η διαφορά του trip stacking είναι ότι κλείνουμε μεταφορικά, διαμονή και ό,τι άλλο περιλαμβάνει το πακέτο διακοπών σε εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους προορισμούς, όμως ακριβώς τις ίδιες ημερομηνίες. Πρόκειται για έναν πιο “επιθετικό” τρόπο οργάνωσης ενός ταξιδιού που θεωρείται όμως ιδανικός για την δύσκολη και απρόβλεπτη περίοδο που διανύουμε.

Για να εξασφαλίσουμε ότι θα ταξιδέψουμε…

Από τον Μάιο το trip stacking έκανε την εμφάνισή του και έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο trend, γιατί επιλέγοντας αυτόν τον τρόπο οργάνωσης ξέρουμε ότι σε περίπτωση που ακυρωθούν τα σχέδιά μας από κάποια ταξιδιωτική απαγόρευση λόγω Covid, θα έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τη δεύτερη ή την τρίτη επιλογή μας. Έτσι λοιπόν αν θέλετε να ταξιδέψετε τα Χριστούγεννα, μπορείτε να επιλέξετε από τώρα 2-3 προορισμούς -άσχετους μεταξύ τους- για να νιώσετε σιγουριά ότι κάπου θα πάτε… αλλά και αγωνία για το πού θα βρεθείτε τελικά!

Δανία, Νορβηγία και Πορτογαλία μπήκαν στην μετά Covid εποχή

Οι χώρες της Γηραιάς Ηπείρου ξεκινούν σταδιακά την άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας. Οι Σκανδιναβικές χώρες έκαναν την αρχή με πρώτη τη Δανία και ακολούθησε η Νορβηγία. Από τις 10 Σεπτεμβρίου η Δανία εισήλθε στη μετά Covid εποχή, ενώ στη Νορβηγία στις 25 Σεπτεμβρίου. Τη σκυτάλη πήρε η Πορτογαλία όπου τα ψηφιακά πιστοποιητικά και τα αρνητικά τεστ δεν θα είναι υποχρεωτικά σε ξενοδοχεία, όμως θα απαιτούνται για τα ταξίδια.

Υ.Γ. Επειδή οι πιθανότητες αλλαγών ενδέχεται να ανατρέψουν τα σχέδιά σας ακόμα και την τελευταία στιγμή, έχετε πλέον κατά νου το trip stacking…

Της Βένιας Αντωνίου