3) φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι  SayYessers

Εσύ όταν περπατάς στο δρόμο και τύχει να συναντήσεις κάποιον άστεγο ή κάποιον που ζητάει χρήματα, δίνεις;

Και αν δίνεις, αναρωτιέμαι το γιατί. Φαντάζομαι το κάνεις για να βοηθήσεις έναν οικονομικά ασθενέστερο, ώστε να μπορέσει να αγοράσει κάτι φαγώσιμο για εκείνον ή την οικογένειά του αλλά το κάνεις και προσωπικά για σένα ώστε να νιώσεις εσύ λίγο καλύτερα. Η καλή πράξη της ημέρας που λέμε.

Αν δεν δίνεις όμως και πάλι αναρωτιέμαι το γιατί. Μπορώ μόνο να φανταστώ πως είσαι βιαστικός, δεν έχεις μετρητά πάνω σου, πως θεωρείς απάτη τον άνθρωπο χωρίς πόδι που στο σχόλασμα θα τον δεις να τρέχει αφού όλο αυτό ήταν απλά τρικ, ότι η μάνα ρομά με τα 12 μωρά στην αγκαλιά και τα άλλα 36 να παίζουν γύρω γύρω πιθανόν να μένει σε έπαυλη στην Αγία Βαρβάρα και απλά έτσι έχει μάθει να επιβιώνει, πως ο πρόσφυγας με την ανορθόγραφη ταμπέλα δεν έχει καν παιδί που να χρειάζεται μεταμόσχευση και πόσα ακόμα… Φαντάζομαι όμως και πως και εσύ δεν είσαι κακός άνθρωπος, πως όλο αυτό δεν το κάνεις γιατί προσπερνάς τη δυστυχία κάποιου αλλά γιατί πλέον ο κόσμος που ζούμε σε έχει κάνει καχύποπτο, και όχι άδικα πολλές φορές, η φτώχεια που βλέπουμε γύρω μας σε κάνει να απελπίζεσαι και να νιώθεις πως και με μία μικρή καλή πράξη δε σώζεται κανείς, αφού στο επόμενο πεζοδρόμιο θα συναντήσεις άλλους δέκα που σε χρειάζονται. Πόσους να βοηθήσεις πια αναρωτιέσαι και σου δίνω δίκιο.

Tip of the Day: Πρόσεξε και μην τσουβαλιάζεις τα πάντα. Δεν έιναι όλοι πονηροί και επαγγελματίες επαίτες. Προφανώς και τα περιστατικά που γνωρίζουμε ή μαθαίνουμε καθημερινά είναι πάρα πολλά, όμως δεν πρέπει να μας αποτρέψουν από το να αγαπάμε και να συμπονούμε τους συνανθρώπους μας. Εγώ πλέον όταν θέλω να βοηθήσω και είναι ένα συναίσθημα που το νίωθω πολύ έντονα όλο και συχνότερα, το κάνω στοχευμένα. Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψή μου μητέρα να ανταλλάσσει την τηλεόραση της με 2 πακέτα πάνες. Προφανώς και θα πας 5 πακέτα πάνες. Προφανώς και δε θα πάρεις την τηλεόραση ως αντάλλαγμα, το χαμόγελό της φτάνει και περισσεύει. Άλλη μαμά σε αγγελία ζητούσε μεταχειρισμένα παπούτσια για το δεκάχρονο γιο της, αν μπορείς και έχεις τη δυνατότητα αγόρασε ένα καινούριο ζευγάρι και χάρισέ τα. Δε χρειάζεται να είναι ούτε κάποια μάρκα, ούτε ακριβά, φτάνει που θα λάμψει ένα παιδικό μουτράκι. Μία μάνα ή ένας πατέρας που βγαίνει επώνυμα στο διαδίκτυο και ζητάει ένα ζευγάρι παπούτσια ή ένα στρώμα για να κοιμάται το παιδί του αντί για το πάτωμα, είναι ένας αληθινά απελπισμένος άνθρωπος. Αν δεν μπορείς μόνος σου έλα να οργανώσουμε παρέα δράσεις και να βοηθάμε  ανθρώπους όπως και όσο μπορούμε. Το ξέρω ότι δεν μπορούμε να σώσουμε όλο τον κόσμο, μπορούμε όμως να προσπαθήσουμε. Μην τα παρατάς. Κάνε το καλό όπου κρίνεις εσύ και όπου θέλεις, όμως κάντο!

Η ζωή επιστρέφει συμπεριφορές, να το θυμάσαι.

“Σπείρε αγάπη και ας μην θερίσεις, έτσι για να μοσχοβολάει ο κόσμος…”