Η LEGO έφτιαξε σετ μαγνητικού τομογράφου για να βοηθήσει τα παιδιά να προετοιμαστούν πριν την εξέταση

Εάν έχετε κάνει ποτέ μαγνητική τομογραφία, ξέρετε ότι μπορεί να γίνει μια κλειστοφοβική, αγχωτική εμπειρία για εμάς τους ενήλικες, πόσο μάλλον για τα παιδιά.

Έχοντας αυτό κατά νου, η LEGO έχει σχεδιάσει και στέλνει προσαρμοσμένα κιτ μαγνητικής τομογραφίας LEGO σε νοσοκομεία, ώστε τα παιδιά να μπορούν να μάθουν τα πάντα για αυτά πριν ξεκινήσουν τη δική τους εμπειρία μαγνητικής τομογραφίας.

Η ιδέα προήλθε από τον υπάλληλο της LEGO Erik Ullerlund Staehr, ο οποίος ήθελε να κατασκευάσει ένα μοντέλο μαγνητικής τομογραφίας LEGO για να βοηθήσει το ιατρικό προσωπικό ώστε να προετοιμάσει τα παιδιά για θεραπεία. “Θα μειώσει το άγχος τους και θα κάνει την εμπειρία τους λιγότερο τρομακτική, ενώ ίσως τα βοηθήσει να το δουν ως παιχνίδι”, ανέφερε η Lego σε μια δήλωση. “Τώρα οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο κατασκευάζουν μοντέλα μαγνητικής τομογραφίας για να τα διανείμουν σε όλα τα τοπικά νοσοκομεία κάθε περιοχής”.

Το σετ συνοδεύεται από τρεις χαρακτήρες: έναν γιατρό, ένα μοντέλο LEGO με τεχνολογία MRI και ένα παιδί. Τα παιδιά μπορούν ακόμη και να ανοίξουν τον σαρωτή για να δουν τι υπάρχει μέσα και ο σκοπός είναι να τα βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα πώς λειτουργεί η όλη διαδικασία.

Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς γονείς και διάφοροι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσουν τις δικές τους συσκευές. Πολλοί ρώτησαν επίσης για μελλοντικά σχέδια υγειονομικής περίθαλψης για άρρωστα παιδάκια. Ο κατασκευαστής παιχνιδιών Fraser Lovett μοιράστηκε την εμπειρία του από τη δημιουργία του σετ στο Twitter.

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα νοσοκομεία ή διαγνωστικά κέντρα  μπορούν να λάβουν τη δική τους μαγνητική τομογραφία LEGO ή για ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα, ακολουθήστε το Ίδρυμα LEGO στο Twitter.