Το Πάσχα στο χωριό… επέστρεψε!

Για πολλούς Πάσχα σημαίνει χωριό! Αν και τα δύο τελευταία χρόνια το στερηθήκαμε, φέτος οι συνθήκες επιτρέπουν την… επιστροφή του! Το χωριό βέβαια δεν είναι τόσο η γεωγραφική τοποθεσία του, είναι κυρίως η αίσθηση και οι αναμνήσεις που πηγάζουν από αυτό…

Το Πάσχα είναι για πολύ κόσμο ο προάγγελος του καλοκαιριού! Η τάση να εκδράμουμε γίνεται εντονότερη. Η εξοχή, οι πλατείες, αλλά και οι παραλίες γεμίζουν και εμείς απολαμβάνουμε να ζούμε έξω!

Δημοφιλείς προορισμοί

Η Κέρκυρα, η Τήνος και τα Μετέωρα βρίσκονται στις πρώτες προτιμήσεις όσων αποφάσισαν να περάσουν αυτές τις ημέρες μακριά από το σπίτι τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρατηρείται και για προορισμούς της Πελοποννήσου αλλά και της Αττικής (Σούνιο, Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα, Λαγονήσι κ.α.). Οι νησιωτικοί προορισμοί αποτελούν πόλο έλξης, με τα νησιά του Αργοσαρωνικού να καταγράφουν προ-κρατήσεις της τάξης του 80% περίπου για την Ύδρα και τις Σπέτσες το τριήμερο του Πάσχα. Ανάμεσα στα νησιά που αναμένουν πολλές αφίξεις βρίσκεται η Σύρος, η Χίος, η Κύθνος και η Πάτμος.

Δεν ξεχνάμε να προσέχουμε!

Όπου κι αν βρεθούμε τις ημέρες του Πάσχα θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι στους ναούς η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους, ενώ στους εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός -ειδικά τη Μεγάλη Παρασκευή κατά την περιφορά του Επιταφίου αλλά και στην Ανάσταση- υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας. Οι πιστοί θα μπορούν να προσέρχονται στους ιερούς ναούς με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό τεστ (rapid ή PCR). Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν δήλωση αρνητικού self test.

Τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργήσουν αποκλειστικά:
για όσους έχουν κάνει τις τρεις δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό,
• για όσους έχουν κάνει τις δύο δόσεις και έχουν παρέλθει μέχρι εννέα μήνες
• για όσους έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.

Στην εστίαση οι κλειστοί χώροι θα λειτουργήσουν αποκλειστικά με τα πιστοποιητικά που ισχύουν και στη διασκέδαση. Στους ανοιχτούς χώρους εστίασης θα μπορούν να βρίσκονται όλοι όσοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο ή τα πιστοποιητικά τους έχουν λήξει. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν αρνητικό rapid ή PCR τεστ 48 ωρών. Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν δήλωση αρνητικού self test.

Της Βένιας Αντωνίου