Claire’s Choice

Την αγάπη μου για τα βιβλία πλέον την ξέρετε, πόσο ωραίο είναι όμως όταν υπέροχοι άνθρωποι γράφουν επίσης υπέροχα βιβλία.

Ο λόγος φυσικά για την αγαπημένη Λία Αραμπατζή και την “εκδίκηση της σειρήνας”.

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα από τις εκδόσεις πηγή, υπερβολικά επίκαιρο θα έλεγε κάποιος. Ένα βιβλίο με γρήγορη και έξυπνη πλοκή που σε οδηγεί στο συμπέρασμα πως η λογική δεν χωράει σε μία υπόθεση εκδίκησης.

Η πρωταγωνίστρια είναι η Λυδία, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου “Sirena” όπου εκεί, κατά τη διάρκεια ενός λαμπερού event, ο υπουργός εξωτερικών της χώρας δολοφονείται. Την υπόθεση αναλαμβάνει το τμήμα ανθρωποκτονιών και συγκεκριμένα ο Φίλιππος, που  προσπαθεί να λύσει το μυστήριο του φόνου. Οι δρόμοι τους συναντιούνται και η πονηρή “σειρήνα” προσπαθεί να παρασύρει και να αποπροσανατολίσει τον έμπειρο αστυνομικό. Όταν εκείνος ανακαλύψει τι οδηγεί κάποιον άνθρωπο να προβεί ακόμα και σε φόνο, θα νικήσει η λογική και το καθήκον ή το συναίσθημα;

Το βιβλίο περνάει πολύ ωραία μηνύματα σχετικά με την κακοποίηση των γυναικών και πως κάποια πράγματα θα ήταν αλλιώς αν όλες βρίσκαμε το θάρρος να μιλήσουμε γι’ αυτά που μας βαραίνουν για κάθε είδους κακοποίηση που δεχόμαστε.

Θα δανειστώ την τελευταία παράγραφο από το βιβλίο και σας την παραθέτω αυτούσια:

“Η γιαγιά μου, η Χριστίνα για πολλά χρόνια έμενε σιωπηλή κάτω από τον ζυγό του παππού μου. Ο ξυλοδαρμός γινόταν καθημερινά. Με ψυχολογικό πόλεμο, κατάφερε να την παγισδεύσει, μέχρι που έχασε τα λογικά της. Η μητέρα μου, η Άρτεμις, είχε πέσει θύμα βιασμού στο παρελθόν από τον άντρα που αγάπησε και εγω ΄θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον άντρα που μισούσα. Αποφάσισα να δώσω ένα μεγάλο χρηματικό για να στηρίξω τις κακοποιημένες γυναίκες σαν την Χριστίνα, σαν την Αρτέμιδα, σαν εμένα… σαν εσένα. Ξέρετε, μερικές φορές εύχεσαι να μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω και να απέτρεπες κάποια γεγονότα, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα έπαυες να υπάρχεις. Η Χριστίνα πήρε τον νόμο στα χέρια της και έκοψε το νήμα της ζωής στον άνθρωπο που της είχε καταστρέψει το νου, το σώμα και την ψυχή. Εγώ μίλησα! Κατέδωσα τον άντρα που προσπάθησε να μου κάνει κακό. Η Άρτεμις, από την άλλη, προτίμησε να σωπάσει. Εσύ;”

“Η εκδίκηση της σειρήνας”, Λία Αραμπατζή – εκδόσεις ΠΗΓΗ.