Ηοme swapping: Το νέο ταξιδιωτικό trend

Θα αντάλλαζες το σπίτι σου με κάποιου άλλου για να κάνεις διακοπές; Η ανταλλαγή κατοικιών αποτελεί κυρίαρχο trend στον χώρο της διαμονής.

Όσοι έχετε δει την ταινία “The Holiday”, ίσως έχετε μπει στον πειρασμό από καιρό… Δύο γυναίκες, μία από τη Βρετανία που υποδυόταν η Κέιτ Γουίνσλετ και μία Αμερικανίδα που ενσάρκωσε η Κάμερον Ντίαζ, αποφάσισαν να ανταλλάξουν τα σπίτια τους για δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια των διακοπών, για να αποδράσουν για λίγο από την καθημερινότητά τους.

Η Grace Gagnon από τη Βοστώνη πάντως είχε μπει στον πειρασμό από την ταινία σύμφωνα με δήλωσή της και προσπάθησε να ζήσει ό,τι και οι πρωταγωνίστριες! «Μου άρεσε η ταινία και σκέφτηκα, θα ήταν υπέροχο να κάνω μια ανταλλαγή σπιτιού έτσι» δήλωσε στο Conde Nast Traveler. Έτσι, ανέβασε ένα βίντεο από το στούντιό της στη Βοστώνη στο TikTok τον Δεκέμβριο, στο οποίο ρωτούσε αν κάποιος στην Αγγλία θα αντάλλαζε το διαμέρισμά του με το δικό της για τα Χριστούγεννα.

Μέσα σε λίγες μόνο μέρες, το βίντεο της Gagnon έγινε viral, με περισσότερες από 3 εκατομμύρια προβολές στην πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ έγινε και πρωτοσέλιδο! «Είχα μηνύματα από τη Σκωτία, την Ιρλανδία, τη Νορβηγία, την Αυστραλία, την Καλιφόρνια, το Μεξικό, την Ισλανδία. Αρκετές ήταν σοβαρές προτάσεις και τότε ήταν που αποφάσισα να προχωρήσω με αυτό». Η Gagnon ξεκίνησε μια ανταλλαγή με την 22χρονη Flo Patterson από το Μπαθ της Αγγλίας. Τον περασμένο μήνα το Google Trends ανέφερε μια σταθερή αύξηση των αναζητήσεων που σχετίζονται με την «ανταλλαγή σπιτιού» στις ΗΠΑ.

Λόγω… τιμής και παρέας

Ο ένας λόγος που τραβάει σαν μαγνήτης ιδιαίτερα τους νέους στην ιδέα ανταλλαγής κατοικίας είναι το κόστος. Τα μέλη των πλατφορμών ανταλλαγής κατοικιών συνήθως καταβάλλουν μια ετήσια ή μηνιαία συνδρομή για να καταγράψουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν πιθανές ανταλλαγές. Ωστόσο η εγγραφή είναι συχνά δωρεάν. Το να πας διακοπές χωρίς να χρειάζεται να πληρώσεις για τη διαμονή σου είναι σίγουρα ισχυρό κίνητρο. Από την άλλη η αίσθηση της κοινότητας που δημιουργείται με την ανταλλαγή σπιτιών αλλά και η ευκαιρία να ξεναγηθείς σε ένα άγνωστο μέρος από ντόπιους πολλές φορές είναι ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για επίδοξους ταξιδιώτες.