Top 5: Οι πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου

Οι λίστες με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο προκαλούν συχνά το ενδιαφέρον μας. Αυτή τη φορά θα εστιάσουμε στις γυναίκες που συγκέντρωσαν τόσο πλούτο που τους… επέτρεψε να σκαρφαλώσουν στην κορυφή!

Πάμε να κάνουμε ένα countdown για να δούμε ποιες είναι αυτή τη στιγμή οι 5 πιο πλούσιες γυναίκες του πλανήτη, σύμφωνα με τα Forbes και Bloomberg Billionaires Index!

Στο no 5 βρίσκουμε την Jacqueline Mars, με περιουσία που ανέρχεται σε 32.6 δισ. δολάρια.

Η Ζακλίν κληρονόμησε από τον παππού της τη Mars Incorporated -που ιδρύθηκε το 1911- και εργάστηκε στην εταιρία για 20 χρόνια περίπου. Σήμερα, στα 82 της, συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο και εκτρέφει άλογα για Ολυμπιακούς αγώνες στη φάρμα της στη Βιρτζίνια. Η Mars Incorporated περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις σοκολάτες Mars, τα M&Ms και τα Twix, τις τσίχλες Orbit, αλλά και τροφές για κατοικίδια, όπως τις Pedigree και Whiskas.

Στο no 4 συναντάμε τη MacKenzie Scott, με περιουσία 43.6 δισ. δολαρίων.

Είναι πρώην σύζυγος του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος. Από το διαζύγιό της έλαβε 38  δισεκατομμύρια. Επιπλέον, της ανήκει το ένα τέταρτο των μετοχών της Amazon. Τώρα ασχολείται με τις φιλανθρωπίες, έχοντας δωρίσει περισσότερα από 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε χιλιάδες οργανισμούς παγκοσμίως.

Μία θέση πιο κοντά στην κορυφή, στο nο 3, είναι η Alice Walton, με 59.2 δισ. δολάρια.

Είναι η 72 ετών κόρη του ιδρυτή των Walmart, Σαμ Γουόλτον, και βρίσκεται σταθερά στη λίστα των πλουσιότερων γυναικών την τελευταία δεκαετία. Μοιράζεται με τα αδέρφια της το 50% των μετοχών της εταιρίας. Είναι πρόεδρος του Μουσείου Αμερικανικής Τέχνης Crystal Bridges.

Ένα τσακ πριν την κορυφή, στη δεύτερη θέση, συναντάμε την Julia Koch, με 63.4 δισ. δολάρια.

Είναι η χήρα του Ντέιβιντ Κοχ, ιδρυτή της Koch Industries, που παράγει από άσφαλτο και λιπάσματα μέχρι χαρτί και φυσικό αέριο. Η ίδια και τα τρία της παιδιά κατέχουν το 42% των μετοχών της εταιρίας. Συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Koch Industries και είναι πρόεδρος ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος που φέρει το όνομα του άνδρα της.

Το nο1 είναι η Françoise Bettencourt Meyers, με 74.8 δισ. δολάρια.

Είναι η κυρία L’Oreal! Η Φρανσουά είναι 68 ετών και από το 1997 βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της L’Oreal κατέχοντας το 33% των μετοχών. Μέχρι το 2017, η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου ήταν η μητέρα της, Λίλιαν. Στον ελεύθερο χρόνο της η Φρανσουά παίζει πιάνο και γράφει βιβλία για το ελληνικό δωδεκάθεο και τη Βίβλο!