Το πιο παράξενο μυστικό στον κόσμο…

Το πρώτο άλμπουμ με προφορικό λόγο (γνωστό πλέον ως podcast), ήταν του Earl Nightingale το 1956 The Strangest Secret, το οποίο πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα και κέρδισε τον πρώτο χρυσό δίσκο για τον προφορικό λόγο, βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για τις βιομηχανίες της επιχειρηματικής έμπνευσης και των εκδόσεων ήχου. Αργότερα, μετατράπηκε σε γραπτά και οπτικά μέσα.

Η φράση «να γίνουμε αυτό που σκεφτόμαστε» από το βιβλίο του Napoleon Hill Think and Grow Rich ενέπνευσε τον Earl Nightingale το 1950, την ίδια περίπου εποχή.

Έδωσε εβδομαδιαίες ομιλίες με σκοπό να εμπνεύσει την ομάδα πωλήσεών του, ενώ ηχογράφησε και μια παρακινητική διάλεξη το 1956 για να την ακούει ενώ βρισκόταν σε διακοπές.

Η ηχογράφηση στη συνέχεια μετατράπηκε σε ένα σύντομο δοκίμιο 44 σελίδων για εκτύπωση. Τα μαθήματα δίνουν έμφαση στην ατομικότητα και τη βελτίωση του εαυτού τους και συνοψίζονται στη δήλωση: «Είσαι στο τώρα και γίνεσαι αυτό που σκέφτεσαι».

Ο Nightingale προβλέπει ότι μέχρι τα 65 τους, ένας θα είναι πλούσιος, τέσσερις θα είναι οικονομικά ανεξάρτητοι, πέντε θα εξακολουθούν να εργάζονται και οι 54 θα είναι σε οικονομική καταστροφή.

Το μόνο άτομο που τα καταφέρνει, συνεχίζει, είναι αυτό που προοδευτικά συνειδητοποιεί ένα αντάξιο ιδανικό. Είναι αυτός που δηλώνει, «Θα γίνω αυτό» και μετά αρχίζει να προοδεύει προς αυτή την κατεύθυνση.

«Επιτυχία είναι η προοδευτική υλοποίηση ενός άξιου ιδανικού.Οι άνθρωποι με στόχους πετυχαίνουν γιατί ξέρουν πού πάνε. Είναι τόσο απλό.”Γινόμαστε αυτό που σκεφτόμαστε”».

Το ανθρώπινο μυαλό είναι η τελευταία μεγάλη, ανεξερεύνητη ήπειρος στη γη. Ό,τι αξίζει πραγματικά στη ζωή μας ήρθε δωρεάν — το μυαλό μας, η ψυχή μας, το σώμα μας, οι ελπίδες μας, τα όνειρά μας, οι φιλοδοξίες μας, η ευφυΐα μας, η αγάπη μας για την οικογένεια και τα παιδιά, τους φίλους και την πατρίδα μας.

«Οι αμφιβολίες μας είναι προδότες και μας κάνουν να χάσουμε τα καλά που συχνά κερδίζαμε φοβούμενοι να προσπαθήσουμε».«Η επιτυχία δεν είναι το αποτέλεσμα του να βγάζεις χρήματα. Το να βγάζετε χρήματα είναι το αποτέλεσμα της επιτυχίας — και η επιτυχία είναι ευθέως ανάλογη με την υπηρεσία μας».«Πρέπει να είμαστε χρήσιμοι για να περιμένουμε επιστροφή. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να πλουτίσει ο ίδιος αν δεν πλουτίσει τους άλλους».

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γνωρίζετε τον προορισμό σας. Οι λύσεις θα σας παρουσιαστούν φυσικά.

Ανακαλύψτε πώς να απολαύσετε κάθε στιγμή της ζωής σας. Γέλα τώρα. Μην περιμένεις τη μελλοντική ευτυχία να έρθει από κάποιον άλλο εκτός από εσένα.

Σκεφτείτε πόσο σημαντικός είναι ο χρόνος που διαθέτετε, είτε είναι με την οικογένειά σας είτε στη δουλειά.

Κάθε στιγμή πρέπει να την εκτιμάμε, να την αξιοποιούμε και να την απολαμβάνουμε.