5ο ATHICFF: Προβολές, εργαστήρια και πολλές εκπλήξεις!

Το Athens International Children’s Film Festival είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στα παιδιά ψυχαγωγία και να τους χαρίσει ξεχωριστές στιγμές και εμπειρίες.

Το Φεστιβάλ επιστρέφει!

Προβολές και δράσεις για παιδιά 8-12 ετών

Όινκ το Γουρουνάκι Για ηλικίες 8+
Η 9χρονη Μπαμπς μισεί το κρέας και λατρεύει τις καλοκαιρινές διακοπές, για τις οποίες και ετοιμάζεται μέχρι που ανατρέπει τα σχέδιά της η άφιξη του παππού της από την Αμερική. Εκείνη και η καλύτερή της φίλη τον θεωρούν παρείσακτο, μέχρι που κάνει δώρο στην εγγονή του ένα μικρό γουρουνάκι για τα γενέθλιά της…

GreenΓια ηλικίες 9+  

Περιβαλλοντικές ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο με οικολογικά και φιλοζωικά μηνύματα, για παιδιά ηλικίας από 9 ετών και πάνω, με ελληνικούς υπότιτλους.

O Γύρος του Κόσμου σε 80 Λεπτά Για ηλικίες 10+

Μια μοναδική ματιά σε κοντινές και μακρινές γωνιές του πλανήτη μέσα από 6 ταινίες μικρού μήκους για παιδιά ηλικίας από 10 ετών και πάνω, με ελληνικούς υπότιτλους.

Κids’ Picks – Για ηλικίες 10+

Ένα πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους που έχουν επιλέξει τα παιδιά για τα παιδιά από 10 ετών και πάνω.

Κάπτεν Νόβα – Για ηλικίες 10+

Η χρονιά είναι το 2050 και η Γη είναι πλέον ξηρός τόπος. Η γενναία πιλότος Κάπτεν Νόβα αναγκάζεται να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο για να ανατρέψει το παρελθόν και να σώσει τον μελλοντικό κόσμο από την περιβαλλοντική καταστροφή…

Πώς Έμαθα να Πετάω – Για ηλικίες 11+

Η 12χρονη Σοφία θα ήθελε όσο τίποτα στον κόσμο να περάσει τις καλοκαιρινές της διακοπές στην κατασκήνωση με την κολλητή της και τον αδερφό της, με τον οποίο είναι τσιμπημένη, όμως καταλήγει σε ένα νησί των δαλματικών ακτών με την αυστηρή γιαγιά της, που συνεχώς την πιέζει να βάζει αντηλιακό και να ντύνεται σωστά. Χωρίς φίλους και –το χειρότερο– χωρίς WiFi, η Σοφία μπορεί μόνο να ελπίζει ότι θα φιλήσει ένα αγόρι και θα κάνει νέες παρέες…

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ‘Aπό τις Λέξεις στην Εικόνα’ – Για ηλικίες 9-12 ετών

Ένα κινηματογραφικό εργαστήριο το οποίο καθοδηγεί τα παιδιά στη διαδικασία της δημιουργίας μιας κινηματογραφικής ιδέας μέχρι το τελικό προϊόν. Μέσα από δημιουργικές ασκήσεις βασισμένες σε δεξιότητες, τα παιδιά θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ιστορίας και των χαρακτήρων της ταινίας Ο Θησαυρός του Νίκο (Nico Finds A Treasure), η οποία βρίσκεται στο αρχικό στάδιο της γραφής του σεναρίου.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ANIMATION ΜΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΕ ΓΥΑΛΙ ‘Ζωγραφίζοντας τον Κήπο της Σούζι’ – Για ηλικίες 8 – 12 ετών

Η Λουτσίε Σούνκοβα, σκηνοθέτης της ταινίας Ο Κήπος της Σούζι (Suzie in the Graden, 2022) έρχεται στην Αθήνα για αυτό το μοναδικό εργαστήριο και θα μυήσει τα παιδιά στην τεχνική της ζωγραφικής με λαδομπογιά σε γυαλί.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα όλων των προβολών και των δράσεων εδώ.