Smartket: The Vegetarian Butcher

Το smartket επιστρέφει και αυτή την εβδομάδα, με ένα ανατρεπτικό για όσους με γνωρίζουν, brand. “The Vegetarian Butcher”! Θα μου πεις τι είναι αυτό και πώς γίνεται κάποιος που θεωρεί τον εαυτό του χασάπη να είναι και vegetarian. Την απάντηση λοιπόν την έδωσε η ίδια η εταιρεία καθώς σκοπός της, τιμή και καμάρι της είναι στην ουσία οι καταναλωτές να αναφέρονται στο brand ως χασάπηδες και αυτό γιατί, σύμφωνα με την ίδια, ενώ κάποιες εταιρείες που ασχολούνται με την Vegan διατροφή επιλέγουν απλά το sustainability του θέματος υποβιβάζοντας στην πραγματικότητα τη γεύση, η “Τhe Vegetarian Butcher” επιλέγει και επικεντρώνεται στην απόλαυση.

Σύνθημά τους: “Sacrifice Nothing” (δεν χρειάζεται να θυσιάσεις τίποτα). Αυτό έχει δύο ερμηνείες, αρχικά ότι δε χρειάζεται να θυσιαστεί κανένα ζώο και δεύτερον ότι δεν χρειάζεται να θυσιάζεις την απόλαυσή σου και να νιώθεις ότι τρως κάποιο υποκατάστατο κρέατος.

Το προϊόν στηρίζεται στην ιδέα ότι το “The Vegetarian Butcher” φτιάχτηκε από λάτρεις του κρέατος για τους λάτρεις του κρέατος. Ο στόχος του; Να προσφέρει την ίδια γεύση και υφή όπως το κρέας, χωρίς όμως να επιβαρύνει τον πλανήτη και τα ζώα. Δεν πρόκειται για υποκατάστατο, αλλά για τον διάδοχό του!

Ψέματα δε θα σου πω, γενικά δεν τρελαίνομαι με τα Vegan προϊόντα και πίστεψέ με έχω δοκιμάσει πολλά λόγω επαγγελματικής διαστροφής. Το συγκεκριμένο όμως, αν δεν γνώριζα ότι είναι Vegan δεν θα το καταλάβαινα. Ειδικά τα nuggets ίσως είναι πιο νόστιμα και από τα κανονικά που είναι από κοτόπουλο. Οπότε από μένα είναι Yes για τη γεύση, την υφή αλλά και το χρόνο μαγειρέματος που είναι πραγματικά ελάχιστος και φυσικά γιατί σου προσφέρει απόλαυση χωρίς θυσίες, στην κυριολεξία.

Η νέα χορτοφαγική πρόταση, συστήνεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, με τέσσερα λαχταριστά προϊόντα:

το Crispy Chic Burger

το Lucky Nuggets

το Legendary Burger και

το Magic Mince!

Info:
Το The Vegetarian Butcher δημιουργήθηκε από τον Jaap Korteweg, έναν 9ης γενιάς αγρότη
που προσπάθησε να γίνει vegetarian, αλλά του έλειπε η γεύση και η υφή του παραδοσιακού κρέατος. Έτσι, σε συνεργασία με επιστήμονες και καταξιωμένους chef, δημιούργησε το «εναλλακτικό του κρέατος», διατηρώντας όλα τα διατροφικά του στοιχεία, όπως πρωτεΐνη, βιταμίνη Β12 και σίδηρο. Βρήκε, επομένως, τον τρόπο και έβγαλε τα ζώα από τη διατροφική αλυσίδα χωρίς να θυσιάσει τα πιστεύω του για ένα καλύτερο μέλλον.
Τα προϊόντα του The Vegetarian Butcher έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία μαζικής
εστίασης και ξενοδοχεία, καθώς και στις καταψύξεις των supermarkets.