Water is Life

Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Νερό. Πηγή ζωής. Τα 3/4 του πλανήτη μας καλύπτονται από νερό. «Αρχή πάντων ύδωρ» είπε ο Θαλής ο Μιλήσιος και για κάθε έμβιο ον κινητήριος δύναμη είναι το νερό.

Είμαστε νερό. Περίπου το 60% του ανθρώπινου σώματος ενός ενήλικα αποτελείται από νερό.

Η παιδεία του νερού…
Τα παιδιά πρέπει από πολύ μικρή ηλικία να συνειδητοποιήσουν τη σημασία του νερού για την
υγεία και τη ζωή τους. Είναι σημαντικό να τα ενθαρρύνουμε να καταναλώνουν νερό συχνά και όχι μόνο όταν διψάνε, καθώς η δίψα είναι σημάδι ότι ήδη έχουμε υποστεί μια ήπια αφυδάτωση και ο οργανισμός μας χρειάζεται άμεσα νερό.

Το νερό, μεταξύ άλλων, διευκολύνει την πέψη και μειώνει τις τριβές μεταξύ των οργάνων. Ακόμη, διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία του σώματος και διευκολύνει τη λειτουργία του εντέρου, μειώνοντας παράλληλα τις πιθανότητες δημιουργίας πέτρας στα νεφρά αργότερα στη ζωή. Επιπλέον, καθαρίζει τον οργανισμό του παιδιού από τις τοξίνες.

Όταν ένα παιδί δεν είναι καλά ενυδατωμένο εμφανίζει συμπτώματα κόπωσης. Παρατηρούμε πως τα παιδιά που δεν πίνουν επαρκή ποσότητα νερού και παραμένουν για ώρες αφυδατωμένα κουράζονται πολύ πιο εύκολα και βρίσκονται συχνά σε κατάσταση
λήθαργου. Επίσης, δεν έχουν πολλή ενέργεια, είναι λιγότερο δραστήρια, δεν μπορούν εύκολα να συγκεντρωθούν και ταλαιπωρούνται από πονοκεφάλους. Η πνευματική διαύγεια και η διάθεση επηρεάζονται αρνητικά από την αφυδάτωση.

Ήξερες ότι…
– Είναι προτιμότερο να πίνουμε νερό σε θερμοκρασία δωματίου και όχι κρύο, επειδή το κρύο νερό ικανοποιεί γρηγορότερα το αίσθημα της δίψας και κατά συνέπεια πίνουμε λιγότερο.

– Το νερό είναι το βασικό συστατικό όλων των λιπαντικών που χρησιμοποιεί το ανθρώπινο σώμα.

– Κάποιο παιδί που παραπονιέται ότι πεινάει, είναι πολύ πιθανό να διψάει!

– Το νερό αποτελεί το κύριο συστατικό της βλέννας που βρίσκεται στην επιφάνεια των περισσότερων οργάνων π.χ. μύτη, μάτια, στόμα. Αν τα μάτια μας δεν ήταν υγρά δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να τα ανοιγοκλείνουμε.

– Πίνοντας συχνά νερό κατά τη διάρκεια της άσκησης, αποφεύγουμε όχι μόνο την αφυδάτωση αλλά και την υπερβολική καταπόνηση του σώματος.

Για εμάς και τα παιδιά μας επιλέγουμε φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος γιατί…

– Εδώ και πάνω από 30 χρόνια, εμφιαλώνεται απευθείας στην ομώνυμη πηγή του, στην καρδιά των Ζαγοροχωρίων.

– Χάρη στις κορυφαίες, αυτοματοποιημένες μονάδες εμφιάλωσής του, παρέχεται η απόλυτη εγγύηση για την ακεραιότητα του νερού κατά τη διαδικασία εμφιάλωσης. Το πιο σύντομο ταξίδι του, από τη φύση στο μπουκάλι, γίνεται με υπερσύγχρονη τεχνολογία και
με τη μέγιστη ευθύνη.

– Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.

-Είναι πλούσιο σε μεταλλικά ιχνοστοιχεία. Γεμίζει τον οργανισμό με ενέργεια και ενδυναμώνει τα οστά λόγω των μεταλλικών ιχνοστοιχείων που περιέχει, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο.

-Είναι ένα νερό πηγής, φυσικά ενυδατικό, χωρίς καμία επεξεργασία και ανθρώπινη παρέμβαση.

Κeep in mind
Το φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ διακρίνεται από το κοινό πόσιμο νερό καθώς περιέχει περισσότερα ανόργανα άλατα, ιχνοστοιχεία ή άλλα συστατικά (π.χ. είναι πλούσιο
σε μαγνήσιο, φτωχό σε νάτριο, φθοριούχο). Παράλληλα διατηρούνται όλα τα συστατικά του, ακριβώς όπως και πριν εμφιαλωθεί. Να σημειωθεί επίσης πως στα φυσικά μεταλλικά νερά δεν επιτρέπεται καμία ανθρώπινη παρέμβαση, καθιστώντας τα καταλληλότερα προς πόση σε σχέση με το νερό της βρύσης.

Τhink Green!
Στην Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. είναι αφοσιωμένοι στην εμφιάλωση φυσικού μεταλλικού νερού και προϊόντων άριστης ποιότητας, ενώ παράλληλα προάγουν τη βιωσιμότητα και αφιερώνουν προσπάθειες στην υποστήριξη της κοινότητας. Συμβάλλουν σε έναν πιο πράσινο πλανήτη και υποστηρίζουν τοπικές πρωτοβουλίες, διασφαλίζοντας την καταλυτική βελτίωση του κόσμου γύρω μας.