5) 6) 7)Η προστιθέμενη αξία των πιστοποιήσεων

 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 3 ΣΕΛΙΔΕΣ.

 

Η πιστοποίηση αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο ανταγωνιστικότητας για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού. Η υπευθυνότητα, η ασφάλεια αλλά και η συμμόρφωση των επιχειρήσεων σε κοινωνικά αποδεκτές απαιτήσεις καθιστά την πιστοποίηση μοχλό ενδυνάμωσης του επιχειρείν που προάγει την ποιοτική υπεροχή.

Με δεδομένο ότι ο τουρισμός αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας, η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των επιχειρήσεων του κλάδου -ιδιαίτερα στις νέες συνθήκες που επέφερε η CΟVID 19 εποχή- είναι επιβεβλημένη.

Οι πιστοποιημένες επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού κλάδου έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα καθώς:

-Παρέχουν ασφάλεια και σιγουριά στους υποψήφιους επισκέπτες

-Προσδίδουν κύρος, αναγνώριση και αξιοπιστία στην ξενοδοχειακή μονάδα/κατάλυμα

-Συμβάλλουν καθοριστικά στην καλλιέργεια εμπιστοσύνης

-Αναβαθμίζουν την έννοια της φιλοξενίας συνολικά

Εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου μίλησαν στο Say Yes …to the Press για την προστιθέμενη αξία των πιστοποιήσεων της TÜV AUSTRIA Hellas.

ΛΕΖΑΝΤΑ ΦΩΤΟ:

Εύα Μπορμπουδάκη, Επικεφαλής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης – Θεόφιλος Χαλκιαδάκης – Cactus Hotels 

 

Η κα Εύα Μπορμπουδάκη, Επικεφαλής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης – Θεόφιλος Χαλκιαδάκης – Cactus Hotels  επεσήμανε ότι οι πιστοποιήσεις αποτελούν δείγματα υγιούς και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της τουριστικής συνείδησης:

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, μια ημέρα εορτασμού που στόχο έχει να αναδείξει την καθοριστική συμβολή του κλάδου αυτού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας, θα ήθελα να επισημάνω ότι τουρισμός δεν σημαίνει μόνο φιλοξενία. Σημαίνει ασφάλεια, ποιότητα, βιώσιμη φιλοξενία και τουριστική συνείδηση. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν συμβάλλει οι πιστοποιήσεις που αποτελούν στρατηγική επιλογή των επιχειρήσεων  και προσφέρουν επιπλέον φήμη, αξιοπιστία και γενικότερη προστιθέμενη αξία στην υπηρεσία. Οι πιστοποιήσεις αποτελούν δείγματα υγιής και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας. Η μακροχρόνια συνεργασία μας με την TÜV AUSTRIA Hellas, τον κορυφαίο οργανισμό πιστοποιήσεων και επιθεωρήσεων, έχει συμβάλλει καθοριστικά  στην διαμόρφωση ενός σημαντικού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για την επιχείρηση. Η συνεργασία μας έχει χαρακτήρα εποπτικό αλλά και συμβουλευτικό, πράγμα που καθιστά την συμβολή της TUV Austria Hellas στη λειτουργία μας καθοριστική μιας και η πρόσθετη υποστήριξη προέρχεται από μια αξιόπιστη και με μεγάλο κύρος εταιρία. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που τα τελευταία 20 χρόνια η TÜV AUSTRIA Hellas είναι συνοδοιπόρος στο έργο μας!».

 

 

 

Ο κ. Νικόλαος Τσίνγκανος, Γενικός Διευθυντής ομίλου VHG (“The Olivar Suites” 5*,“Kontokali Bay Resort & Spa” 5*, “Aeolos Beach Resort” 4*) αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη για τις επιχειρήσεις, που προκύπτουν από τις πιστοποιήσεις. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η επισήμανσή του για μείωση του κόστους, χάρη στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των ξενοδοχείων:

«Τα σύγχρονα ξενοδοχεία λειτουργούν σε ένα απολύτως ανταγωνιστικό περιβάλλον, συνεπώς στην προσπάθειά τους να ξεχωρίσουν πρέπει να επικεντρώνονται στη διαρκή βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η πιστοποίηση από έναν αξιόπιστο και με κύρος οργανισμό όπως η TÜV AUSTRIA Hellas, προσφέρει στο ξενοδοχείο την αναγνώριση που του αξίζει.

Στην πραγματικότητα, μέσα από τις διαδικασίες πιστοποίησης, επιτυγχάνεται μείωση κόστους λόγω αποτελεσματικότερης λειτουργίας, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση της ποιότητας, μεγαλύτερη ασφάλεια, περισσότερη διαφάνεια και αποτελεσματικότερη οργάνωση της τήρησης πληροφορίας, παρέχοντας έτσι όλα τα εχέγγυα για βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη.

Αναμφίβολα λοιπόν οι πιστοποιήσεις αποδίδουν προστιθέμενη αξία στην επιχείρηση, και το κύρος και η βαρύτητα του brandname της TÜV παίζουν καθοριστικό ρόλο τόσο στην λειτουργία, όσο και στη φήμη μιας ξενοδοχειακής μονάδας».

ΛΕΖΑΝΤΑ ΦΩΤΟ: Αντώνης Δεληδημητρίου, ιδιοκτήτης Lacara Camping

Ο κ. Αντώνης Δεληδημητρίου, ιδιοκτήτης του Lacara Camping, εστίασε στη αξία των πιστοποιήσεων ως «οδηγού» προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να επιλέξουν κατάλυμα για τις διακοπές τους:

“Ο καθένας από εμάς, όταν θέλει να κλείσει για τις διακοπές του σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου η σε κάμπινγκ, το πρώτο πράγμα που θα αναζητήσει  είναι οι προδιαγραφές που παρέχει ένα κατάλυμα. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν τη σημασία και την αξία της πιστοποίησης  του κάθε καταλύματος  για τον τουρίστα, γιατί τον κατευθύνει να αποφασίσει για τις διακοπές του με τη σιγουριά και την ασφάλεια ότι αυτό που επέλεξε θα είναι το κατάλληλο μέρος για τον ίδιο και την οικογένεια του. Επικροτώ λοιπόν την ενέργεια της TÜV AUSTRIA Hellas.  για την πρωτοβουλία της να δώσει  αξία στην πιστοποίηση για την βελτίωση της ποιότητας του τουρισμού”.

info

H TÜV AUSTRIA HELLAS είναι ανεξάρτητος οργανισμός παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ελέγχου, εκπαίδευσης, επιθεώρησης και πιστοποίησης για την ασφάλεια, την ποιότητα, το περιβάλλον και τη διαχείριση πόρων. Το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της εστιάζει στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών προς όφελος της ποιότητας αλλά και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, των υπηρεσιών αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού τους. Το πελατολόγιο της εταιρίας περιλαμβάνει επιχειρήσεις από όλους τους τομείς της οικονομίας όπως ο αγροδιατροφικός, ο τουριστικός, ο βιομηχανικός, ο τομέας των ανελκυστήρων και ανυψωτικών μηχανημάτων, της ενέργειας, ο κατασκευαστικός, κ.α. Παράλληλα εστιάζει και στο εκπαιδευτικό κομμάτι, μέσω του εκπαιδευτικού της κέντρου TÜV AUSTRIA ACADEMY, το οποίο είναι αναγνωρισμένο ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) επιπέδου ΙΙ.

www.tuvaustriahellas.gr

www.tuvaustriaacademy.gr