4) “Truth Social”: Η αμφιλεγόμενη πλατφόρμα social media με την υπογραφή του Donald Trump

Eίναι επίσημο. Μετράμε πλέον αντίστροφα για τη μέρα που η «Truth Social» θα κάνει την εμφάνισή της στον κόσμο των social media. Τελικά η είδηση που κυκλοφορούσε εδώ και καιρό δεν ανήκει στα fake news. Ο Τραμπ είναι έτοιμος για το επόμενο ηχηρό βήμα…

Ο πρώην πλανητάρχης, αφού εκδιώχθηκε τον Ιανουάριο από Twitter, Facebook και YouTube, αποφάσισε να δημιουργήσει δική του πλατφόρμα social media. Το όνομά της είναι -Truth Social- και είναι φυσικά συμβολικό. Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θεωρεί ότι οι υπάρχουσες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης βρίθουν από λογοκρισία και ανελευθερία, ενώ μέσω αυτών διαδίδονται διαρκώς υποκινούμενες ψευδείς ειδήσεις.

Όταν ο Τραμπ κήρυξε πόλεμο στα social media

Στις αμερικανικές εκλογές του 2018 ο Ντόλαντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης «υπερ-φιλελεύθερες». Εξέφραζε επίσης δημόσια την πεποίθησή του ότι είχαν “επέμβει” στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου και εξαπέλυε κατηγορίες για πολιτική προκατάληψη σε βάρος του. Το Twitter, το Facebook και το YouTube τον κατηγόρησαν για υποκίνηση βίας των οπαδών του ήδη πριν από την επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου και τον… απέβαλαν.

Αποφάσισε να αντισταθεί “στην τυραννία των γιγάντων”

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανήγγειλε την ίδρυση του δικού του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, δηλώνοντας:

«Δημιούργησα τον Truth Social και τον όμιλο Trump Media and Technology για να αντισταθούμε στην τυραννία των γιγάντων της τεχνολογίας». Ο νέος ιστότοπος θα λειτουργήσει μέσα στο 2022. Εξέφρασε επίσης την πρόθεσή του η εταιρία που θα διαχειρίζεται τον όμιλο να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

«Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Twitter, όμως ο αγαπημένος σας Αμερικανός Πρόεδρος φιμώνεται. Αυτό είναι απαράδεκτο», επεσήμανε προσθέτοντας ότι σκοπός του νέου μέσου είναι να “δώσει φωνή σε όλους”.

Η εφαρμογή για την πρόσβαση στον ιστότοπο είναι ήδη διαθέσιμη για προπαραγγελία στο App Store της Apple και η πιλοτική λειτουργία της θα αρχίσει για προσκεκλημένους χρήστες τον Νοέμβριο.

Αναμένουμε λοιπόν…

Της Βένιας Αντωνίου