Ανακαλύπτοντας τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο!

Ανάρπαστες από την πρώτη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα North Evia – Samos Pass μέσω του vouchers.gov.gr έγιναν οι άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες από πολίτες οι οποίοι θα τις χρησιμοποιήσουν για επισκέψεις στη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο.

Η δεύτερη φάση αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα από 25-29 Ιουλίου.
Με τη συγκεκριμένη δράση, συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατομμυρίων ευρώ, περίπου 32.000 δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα ως κίνητρο για να επισκεφτούν τις δύο περιοχές, τονώνοντας τον τοπικό τουρισμό.
Συγκεκριμένα, μέσα από την πλατφόρμα vouchers.gov.gr οι δικαιούχοι μπορούν να εκδίδουν άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω πληγείσες περιοχές.

Ας πάμε μια βόλτα στη Βόρεια Εύβοια και στη Σάμο…

Βόρεια Εύβοια: Αναγεννιέται και προσελκύει όλο και περισσότερους ταξιδιώτες!

Η Βόρεια Εύβοια είναι ένας τόπος που συνδυάζει εμπειρίες πολιτισμού, φύσης και γαστρονομίας. Διαθέτει υπέροχες παραλίες της καλύπτουν όλα τα γούστα αλλά και ιαματικά λουτρά που υπάρχουν ήδη από την αρχαιότητα! Η Βόρεια Εύβοια μας ξανασυστήνεται ως ένας ξεχωριστός προορισμός διακοπών. Οι New York Times τη συμπεριλαμβάνουν στους 52 προορισμούς για έναν καλύτερο κόσμο! Τα Λιχαδονήσια, η Αιδηψός, το απολιθωμένο δάσος της Κερασιάς, τα μελισσοκομικά προϊόντα και οι ξεχωριστές οινικές ποικιλίες είναι μόνο μερικοί λόγοι για να επιλέξετε τη Βόρεια Εύβοια.

 

Σάμος: Το μυθικό νησί

Είναι το νησί της Ήρας και του Πυθαγόρα, της ιστορίας και του φυσικού κάλλους!

Αυτό το νησί του Βορείου Αιγαίου διαθέτει πεντακάθαρες θάλασσες, παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς που αξίζει να εξερευνήσετε και ποιοτικά τοπικά προϊόντα. Το Βαθύ, ο παραδοσιακός οικισμός της Σάμου, είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του λόφου. Περιπλανηθείτε  στα στενά δρομάκια και χαζέψτε τα όμορφα διώροφα σπίτια με τις κεραμοσκεπές.

Μερικοί λόγοι για να ταξιδέψει κανείς στο όμορφο νησί της Σάμου είναι η Μονή της Παναγίας Σπηλιανής, οι Καταρράκτες στο Ποτάμι, τα ορεινά χωριά και το Σπήλαιο του Πυθαγόρα.  Φυσικά, δεν γίνεται να μην απολαύσετε το διάσημο λευκό μοσχάτο (muscat blanc à petits grains) ή μοσχούδι της Σάμου!