#TheGreyRockMethod VS Nαρκισσιστές σημειώσατε 1!

Έχετε ακούσει για την Grey Rock Method; Είναι η μέθοδος που “νικά” τους ναρκισσιστές!

Η αντιμετώπιση της ναρκισσιστικής συμπεριφοράς δεν είναι εύκολη υπόθεση… Η συγκεκριμένη μέθοδος όμως μας βοηθάει να βγούμε κερδισμένοι χωρίς να κάνουμε πολλά… Πώς; Ουσιαστικά η ανταπόκρισή μας σε ναρκισσιστική συμπεριφορά έγκειται στο να μην εμπλακούμε καθόλου ή όσο το δυνατόν λιγότερο και παθητικά, κάθε φορά που αντιλαμβανόμαστε ότι προσπαθούν να μας χειραγωγήσουν. Για να πετύχει η Grey Rock Method θα χρειαστεί να τηρήσουμε μία προϋπόθεση: να ενεργούμε σαν γκρίζος βράχος, να είμαστε δηλαδή σταθεροί και να μην ανταποκρινόμαστε!

Στόχος… η βαρεμάρα!

Αυτό που πετυχαίνουμε με την Grey Rock Method είναι να κάνουμε τον ναρκισσιστή – συνομιλητή μας να βαρεθεί. Όπως ξέρουμε, τα τοξικά άτομα λατρεύουν το δράμα! Θέλουν να βλέπουν ένθερμη ανταπόκριση, συμμετοχή και συναισθηματική αντίδραση.

Οπότε, παραμένοντας απαθείς δεν έχει νόημα γι’ αυτούς να συνεχίζουν να ασχολούνται μαζί μας… Πάνε γι’ αλλού που θα βρουν “θύματα” για να συνεχίσουν τη ναρκισσιστική τους… δράση!

Εύκολο στα λόγια… αλλά στην πράξη;

Η καλύτερη δυνατή απάντηση σύμφωνα με τη μέθοδο είναι η… μη απάντηση, η σιωπή! Αυτό που συνιστούν οι ειδικοί είναι να αποφεύγουμε ή να περιορίσουμε όσο μπορούμε την οπτική επαφή. Επίσης, καλό είναι να έχουμε μια απόσταση “ασφαλείας” και όταν επιλέγουμε να δώσουμε μία λεκτική απάντηση, να είναι σύντομη και κοφτή.

Όταν μας στέλνουν μηνύματα;

Οι περισσότεροι το έχουμε αντιμετωπίσει… Πώς αποφεύγεις έναν ναρκισσιστή ή γενικότερα ένα τοξικό άτομο που σου στέλνει συνεχώς μηνύματα – εννοείται γύρω από τον εαυτό του – και περιμένει τη θεαματική σου ανταπόκριση; Εδώ η Grey Rock Method μας προτείνει και πάλι τη λακωνικότητα. Ένα emoji ή μία σύντομη απάντηση είναι αρκετή. Όχι συναισθηματισμοί! Από την άλλη, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν πρέπει να έχουμε αμυντική στάση και να προσπαθούμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας.

Πολλαπλό κέρδος!

Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να θέσουμε όρια και να τα διατηρήσουμε! Να μη γινόμαστε συνεχώς ακροατές τοξικών ατόμων και κατ’ επέκταση αποδέκτες της τοξικότητάς τους. Με την Grey Rock Method παίρνουμε τον έλεγχο στα χέρια μας!

Ναρκισσιστές συναντάμε και θα συναντάμε σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο. Αν όμως καταφέρουμε να τους εμποδίσουμε να φέρουν τον αρνητισμό και την τοξικότητά τους στη ζωή μας, θα έχουμε σημειώσει μία μεγάλη νίκη!