Re/start: Το 2024 θα φέρει νέες ευκαιρίες

Το 2024 θα φέρει το πολυαναμενόμενο Re/start: Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης, με ταυτόχρονη τοποθέτηση 1.000 ωφελούμενων σε θέσεις εργασίας. Αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2024 από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, σε συνεργασία με την Amazon.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην απόκτηση εξειδίκευσης σε ψηφιακά θεματικά αντικείμενα υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας, χωρίς να είναι προαπαιτούμενο η προηγούμενη σχετική επαγγελματική εμπειρία. Επιπρόσθετα, έχει ως στόχο του την άμεση τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας οι οποίες είναι σχετικές με το αντικείμενο κατάρτισης, και θα εξασφαλίζονται με ευθύνη του παρόχου κατάρτισης. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Εργασιακή εμπειρία και αμοιβή

Η εργασιακή εμπειρία θα έχει διάρκεια το λιγότερο ένα εξάμηνο. Η αμοιβή των παρόχων θα βασίζεται στην ολοκλήρωση της απασχόλησης, για το διάστημα των έξι μηνών, των ωφελούμενων.

Προετοιμασία για σταδιοδρομία στο cloud

Το AWS re/Start προετοιμάζει τoυς ενδιαφερόμενους για σταδιοδρομία στο cloud και τους συνδέει με πιθανούς εργοδότες. Είναι δωρεάν για τον εκπαιδευόμενο και εστιάζει στη βοήθεια ανέργων / υποαπασχολούμενων ατόμων που βρίσκονται στην αφετηρία της καριέρας τους ή μιας νέας καριέρας.

Παροχή ειδικών γνώσεων και καθοδήγησης

Οι ειδικοί της Amazon μέσω σεμιναρίων θα αποκτήσουν ειδικές γνώσεις Cloud, Linux, Python, βάσεων δεδομένων, αυτοματισμού κλπ., για να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας σε ειδικότητες τεχνικής υποστήριξης, διαχείρισης συστημάτων, επικεφαλής αυτοματισμού cloud κ.α. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα θα καθοδηγεί τους εκπαιδευόμενους στη σύνταξη του βιογραφικού τους και θα τους προετοιμάζει για συνεντεύξεις με πιθανούς εργοδότες. Οι απόφοιτοι του AWS re/Start θα λαμβάνουν ένα ψηφιακό σήμα πτυχιούχου και θα συνδέονται άμεσα και εύκολα με πιθανούς εργοδότες.

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο διαδικτυακό πρόγραμμα σύγχρονης κατάρτισης έχει ξεκινήσει και ο τίτλος της είναι «Cloud Practitioner Essentials AWS». Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/psephiakes-dexiotetes/dorean-programma-katartises-cloud-practitioner-essentials-aws.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, δρομολογείται η υλοποίηση νέου προγράμματος επιμόρφωσης σε ψηφιακές δεξιότητες, που θα αφορά 100.000 ωφελούμενους.

info
Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και της Amazon Web Services. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η ανάληψη κοινών δράσεων που θα συμβάλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας και στην ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.