13)Cousins, Aunt & Uncle Day

Σήμερα είναι η μέρα που γιορτάζουμε αγαπημένους μας ανθρώπους μετά τη μαμά, τον μπαμπά και τα αδέλφια μας! Ημέρα γιορτής για τα ξαδέλφια μας, τους θείους και τις θείες!!!

Και ποιος δεν είχε κάποτε στη ζωή του έναν αγαπημένο θείο ή μία “τρελούτσικη” θεία αλλά και ένα ξαδελφάκι καλύτερο και από αδελφό, που να έχει μοιραστεί τις πιο ανέμελες και αθώες μέρες των παιδικών του χρόνων!!!

Όταν τους αναπολώ με πιάνει μία νοσταλγία αλλά και θλίψη γιατί ξέρω πως ο χρόνος είναι αμίληκτος, δεν χαρίζεται και δεν κάνει επιστροφές. Η μυρωδιά στην δυνατή αγκαλιά του θείου μου, η εμπιστοσύνη, οι συμβουλές και όλα τα μυστικά που δεν πρόδιδε ποτέ η θεία μου αλλά και οι ζαβολιές και τα χαχανητά μέχρι πρωίας που απολάμβανα με τα ξαδέρφια μου είναι η δική μου κληρονομιά. Και ναι ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω, όμως κανείς δεν μπορεί να μας πάρει τις αναμνήσεις και τις στιγμές που περάσαμε μαζί.

Να τους χαιρόμαστε λοιπόν και όσοι είμαστε τυχεροί και τους έχουμε ακόμα στο πλευρό μας, τώρα είναι η στιγμή να τους αγκαλιάσουμε και να τους πούμε πόσο σημαντικοί είναι στη ζωή μας πριν γίνουν ανάμνηση…

Tip: Να περνάτε χρόνο με τους ανθρώπους που νοιάζεστε και αγαπάτε γιατί όταν αυτοί χαθούν, οι στιγμές που περάσατε μαζί τους θα σας συντροφεύουν για πάντα και κάπως μαγικά θα απαλύνουν τον πόνο της απώλειας. Και να θυμάστε οι άνθρωποι “φεύγουν” όταν τους ξεχνάμε, γι’αυτό χτίστε δυνατές αναμνήσεις και χαμογελάστε αβίαστα κάθε φορά που τις σκέφτεστε…

Ίσως σε κάποιο παράλληλο σύμπαν να χαμογελούν και εκείνοι με τη σειρά τους.