3) EXPERT – Step 1 – Breathe, Step 2 -Think about it!

Step 1 –> Breathe, Step 2 -> Think about it!

Τα τελευταία χρόνια όλο και συχνότερα ακούμε στην καθημερινότητά μας τη λέξη «αφυγραντήρες» αλλά και τη φράση «πήραμε αφυγραντήρα και σωθήκαμε». Μερικοί ακόμα… προσπερνούν την παρουσία τους. Τι είναι όμως πραγματικά οι αφυγραντήρες και γιατί θεωρούνται τόσο χρήσιμοι;

Ο αφυγραντήρας είναι μια συσκευή που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το πρόβλημα της υγρασίας στο εσωτερικό ενός χώρου. Ουσιαστικά, όταν έχουμε έναν αφυγραντήρα στο σπίτι μας, η ποιότητα του αέρα αναβαθμίζεται γιατί η ανεπιθύμητη υγρασία γίνεται παρελθόν.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το όφελος που έχουμε! Χάρη στον αφυγραντήρα δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες απόδοσης θέρμανσης και κατ’ επέκταση μειώνεται το κόστος που απαιτείται για να θερμαίνεται ο χώρος μας. Επιπλέον, η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι πολύ πιο ευχάριστη από πριν.

 

Tips

Ανοίξτε τα παράθυρα!

Μην παραλείπετε τον καθημερινό φυσικό αερισμό του σπιτιού. Για παράδειγμα όταν ξυπνάτε το πρωί, ανοίξτε το παράθυρο του δωματίου σας για 10 λεπτά.

Υγρασία… με μέτρο!

Η υγρασία προκαλεί μούχλα και είναι επιβαρυντικός παράγοντας για την ποιότητα του αέρα, γι’ αυτό φροντίστε να την περιορίσετε. Πώς; Όταν κάνετε μπάνιο μην ξεχνάτε να ανοίξετε το παράθυρο και φυσικά μην απλώνετε τα ρούχα σας για να στεγνώσουν μέσα στο σπίτι.

Καθαρίστε τα χαλιά

Επειδή τα χαλιά είναι εστία βακτηρίων, είναι απαραίτητος ο τακτικός καθαρισμός τους. Σε χώρους που δεν τα θεωρείτε απαραίτητα, είναι καλύτερα να τα αποφεύγετε, ειδικά αν δεν φροντίζετε να τα καθαρίζετε συχνά.

Ρίξτε μια ματιά…

https://www.expert-hellas.gr/shop/inventor-combo-cb-wui-20l/

O αφυγραντήρας Inventor Combo CB-WUI-20L  διαθέτει  μεγάλο δοχείο 12L με 4 επίπεδα επιλογής, αθόρυβη λειτουργία και τεχνολογία Ultraviolet Τύπου C.

https://www.expert-hellas.gr/shop/delonghi-dns80-afygrantiras/

Ο αφυγραντήρας Delonghi DNS80 Tasciugo AriaDry Light 20lt, νέας τεχνολογίας με λειτουργία ζεόλιθου χωρίς συμπιεστή και ψυκτικό υγρό, έχει  χωρητικότητα δοχείου νερού 2,8l, λειτουργία ιονιστή και διπλό σύστημα αφύγρανσης.

https://www.expert-hellas.gr/shop/tcl-elite-d-25-afygrantiras-270w-25lt24h/

Ο αφυγραντήρας TCL ELITE-D-25, 270W – 25lt/24h είναι ιδανικός για άτομα με άσθμα ή ευαισθησία στα αλλεργιογόνα χάρη στο φίλτρο ενεργού άνθρακα HEPA.