5) expert #10

Μια συνταγή είναι λίγη πολύ λίγη…

Τα παιδιά συνήθως θέλουν… κι άλλο, γι’ αυτό κι εμείς σας προτείνουμε ακόμα μία συνταγή με ζυμαράκια!

Eίστε έτοιμοι για πανετόνε;

Θα χρειαστείτε:

150 ml νερό (χλιαρό)
120 γρ βούτυρο
Μισό κουταλάκι baking powder
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ καστανή ζάχαρη

Μαγιά σε σκόνη (1 φακελάκι)

2 κρόκοι αβγών
1 αβγό
2 κάψουλες βανίλιας
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Αποξηραμένα cranberries

Πώς γίνεται:

-Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από τα cranberries στον αρτοπαρασκευαστή και όταν είναι έτοιμο το μίγμα μας προσθέτετε τα cranberries.
-Αφήνετε τον αρτοπαρασκευαστή να κάνει τη δουλειά του και να ψήσει το πανετόνε σας!
-Όταν είναι έτοιμο το βγάζετε αλλά δεν το κόβουμε! Περιμένετε να κρυώσει και τότε το κόβετε σε μεγάλες φέτες.

Τip
Για να γίνει πιο εορταστικό, μπορείτε να το πασπαλίσετε με ζάχαρη ή να έχει επικάλυψη σοκολάτας!

Did you know?

Το πανετόνε γεννήθηκε στον ιταλικό Βορρά και συγκεκριμένα στο Μιλάνο. Το κλασικό του σχήμα θυμίζει κάτι μεταξύ τρούλου και τιάρας! Πολλοί αποδίδουν την ετυμολογία της λέξης στο “pan de ton” που σημαίνει ψωμί πολυτελείας. Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή ένας ιταλός ευγενής δημιούργησε το πανετόνε προσπαθώντας να προσεγγίσει την όμορφη κόρη ενός φούρναρη. Υπάρχει όμως και μια άλλη εκδοχή σύμφωνα με την οποία το panettone είναι το “Pan de Tony” (το ψωμί του Τόνι), καθώς ο Τόνι, ο ταπεινός παραγιός της αριστοκρατικής οικογένειας Sforza, εμφάνισε ένα απολαυστικό πανετόνε και… έσωσε τη χριστουγεννιάτικη βραδιά όταν το γεύμα που είχαν ετοιμάσει κάηκε!

Ρίξτε μια ματιά

Με τον αρτοπαρασκευαστή Kenwood BM350 μπορείς να φτιάξεις λαχταριστό φρέσκο ψωμί διαφορετικών ειδών, ζύμη για πίτσα ή τσουρέκι αλλά και μαρμελάδα.

https://www.expert-hellas.gr/shop/kenwood-artoparaskevastis-bm350/