4) kai 5) Claire’s Sparkling Room

Αγίου Βαλεντίνου! Αρκουδάκια, σοκολατάκια, καρδούλες και φιλάκια… Ναι οκ, όμως τι πρέπει να κάνετε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εάν είστε μπακούρια και νιώθετε λυπημένοι;

 

1) Βγάλε τον εαυτό σου ραντεβού

Σήμερα προσπάθησε να κάνεις πράγματα για σένα που σου φέρνουν χαρά. Αν σου αρέσει να διαβάζεις, κάνε μια βόλτα σε ένα βιβλιοπωλείο και αγόρασε ένα καινούργιο βιβλίο που ανυπομονείς να επιστρέψεις σπίτι για να το διαβάσεις. Αν έχεις ζωάκι πήγαινε μία μεγάλη βόλτα στο πάρκο. Αν νιώθεις άβολα να πας μόνος σου για φαγητό, παράγγειλε το αγαπημένο σου πιάτο στο σπίτι και κακόμαθε τον εαυτό σου! Μπορεί να σου ακούγεται παράξενο στην αρχή, όμως θα νιώσεις ενισχυμένο το αίσθημα της αυτοεκτίμησης, αυτοπεποίθησης και ευτυχίας εάν έστω για μία μέρα κακομάθεις τον εαυτό σου.

2) Μοίρασε αγάπη

Αντί να εύχεσαι να είχες έναν σύντροφο, βρες κάποιον άλλο για να περάσεις χρόνο μαζί του. Η σημερινή μέρα είναι μια γιορτή αγάπης και δεν χρειάζεται να είναι πάντα ρομαντική ή ερωτική!  Είναι μία καλή αφορμή να δεις την οικογένειά σου, να κάνεις παρέα με το φίλο σου ή να βγείτε έξω με συναδέλφους. Είναι μια μέρα για να γιορτάσεις κάτι θετικό, ανεξάρτητα από την κατάστασή σου αν είσαι single ή όχι.

3)Κουνήσου!!!

Εάν αισθάνεσαι κολλημένος με κάποιο πρώην ή λυπημένος, κάνε κάτι ώστε να αλλάξει η ενέργεια σου. Ασκήσεις όπως η γιόγκα ή η βόλτα μπορούν να ηρεμήσουν το σώμα σου, όταν κατακλύζεται από συναισθήματα

4)Ονόμασε αυτό που νιώθεις

Είναι οκ να είσαι λυπημένος. Αλλά αν θέλεις να το ξεπεράσεις, τότε δοκίμασε να δώσεις όνομα σε αυτό που νιώθεις. Όλοι οι άνθρωποι βιώνουν πόνο, μοναξιά, απώλεια κ.λπ. Η αναγνώριση του πόνου μας υπενθυμίζει ότι δεν είμαστε μόνοι. Το να ονομάζουμε την αιτία που μας προκαλεί πόνο μας δίνει τη δυνατότητα να τον αντιμετωπίζουμε ευθέως.  Επικεντρώσου σε αυτό που μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και, στη συνέχεια, αναζήτησέ το.

5) Νέες συνήθειες

Αν έβγαινες για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με το ταίρι σου όμως φέτος είσαι ελεύθερος, μην στεναχωριέσαι – απλώς δημιούργησε μια νέα παράδοση. Πέρνα τη μέρα σου με ένα φίλο και κράτα το μυαλό σου μακριά από καρδούλες και ζαχαρωτά. Βγες έξω για ποτό, πήγαινε σινεμά, στο λούνα παρκ, σε ένα μουσείο …κάνε ό,τι σε ευχαριστεί.

6) ΖΟΟΜ

Εάν δεν μπορείτε να συναντηθείτε προσωπικά με φίλους, σκεφτείτε να δημιουργήσετε μια εκδήλωση στο Zoom. Φορέστε τα καλά σας, πιείτε  κρασί, μοιραστείτε γέλια και απολαύστε το βράδυ. Αυτή η συντροφικότητα θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα.

7) Θετική στάση

Σκεψου τη θετική πλευρά του να είσαι single την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Και αν δεν μπορείς να κάνεις ευχάριστες σκέψεις τότε απλά αγνόησέ το! Προσποιήσου ότι είναι ακριβώς όπως κάθε άλλη μέρα. Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, πέρασε τη μέρα σου όπως θα κάνατε οποιαδήποτε άλλη Δευτέρα του χρόνου. Πήγαινε στη δουλειά, στο γυμναστήριο, παρακολούθησε την αγαπημένη σου εκπομπή – ή οτιδήποτε άλλο μπορείς να κάνεις ένα τυπικό βράδυ Δευτέρας.

Πριν το καταλάβεις, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα τελειώσει.