Ημέρα κομπόστας σήμερα και σας προτείνουμε μια εύκολη συνταγή για κομπόστα μήλου. Ιδανική για να …αναβαθμίσει το πρωινό, τα επιδόρπια ή τα απογευματινά σνακ!
Θα χρειαστούμε:
1 1/2 φλιτζάνι μήλα, κομμένα σε κύβους (περίπου 3 μήλα)
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Πως γίνεται:
– Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κύβους. Ρίχνουμε την κανέλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
– Σε μέτρια φωτιά, χρησιμοποιώντας μια μεσαία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
– Προσθέτουμε τα μήλα με την κανέλα.
– Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
– Απολαμβάνουμε την κομπόστα χλιαρή ή την διατηρούμε στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα.