8) Τα πιο πρωτότυπα επιδόρπια στον κόσμο!

Με αφορμή την Dessert Day που γιορτάζουμε σήμερα, πάμε να πάρουμε μια γεύση από τα πιο περίεργα παραδοσιακά επιδόρπια στον κόσμο!

 

Ξεκινάμε από την Ιαπωνία όπου συναντάμε τα havaro. Είναι ζελατινώδη γλυκά με βάση τους την κρέμα και το ζελέ φρούτων, που διακοσμούνται με πέταλα αληθινών λουλουδιών. Κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη και σχέδια και κάνουν θραύση στην περιοχή Ichibangai.

Στην Ιαπωνία βρίσκουμε και το μαύρο παγωτό! Πρόκειται για ένα κλασικό επιδόρπιο που συνηθίζεται να σερβίρεται σε γκουρμέ εστιατόρια της Ιαπωνίας. Το μαύρο παγωτό περιέχει γάλα, αβγά, κρέμα και ζάχαρη και το μαύρο χρώμα του προέρχεται από την πάστα μαύρου σουσαμιού!

Πηγαίνουμε στον Καναδά όπου μπορούμε να γευτούμε το maple taffy. Παρασκευάζεται από σιρόπι σφενδάμου και πάγο! Οι ζαχαροπλάστες φτιάχνουν το σιρόπι και μόλις βράσει το περιχύνουν σε θρυμματισμένο πάγο. Σερβίρεται σε μικρά ξυλάκια.

Το sakotis είναι το παραδοσιακό κέικ της Λιθουανίας. Δεν περιέχει κάποιο περίεργο υλικό, όμως η εμφάνισή του είναι εντυπωσιακή. Περιέχει αβγά, αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη και κρέμα. Η παρασκευή του είναι απαιτητική, καθώς μια ράβδος περιστρέφεται σε ειδικό φούρνο με ανοιχτή φωτιά και ο χυλός στάζει σταδιακά πάνω της! Το αποτέλεσμα είναι ένα ιδιαίτερο κέικ μαλακό και ταυτόχρονα τραγανό!

 

Της Βένιας Αντωνίου