6). expert #15

Πασχαλινά μπισκοτάκια

Τι θα λέγατε φέτος να φτιάξουμε εκτός από κουλουράκια και μπισκοτάκια;

Δοκιμάστε τα και, ειδικά τα παιδιά, θα σας τα ζητάνε συνέχεια.

Θα χρειαστούμε:

1,5 κούπα βούτυρο

1 κούπα καστανή ζάχαρη

1 αβγό

1 βανίλια

μισό κουταλάκι του γλυκού baking powder

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Υλικά για τη διακόσμηση:

3 κούπες ζάχαρη άχνη

2 κουταλιές μαρέγκα

3 κουταλιές νερό

χρώμα ζαχαροπλαστικής

 

Πώς γίνεται:

Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Μετά προσθέτουμε το αβγό και τη βανίλια.

Τώρα προσθέτουμε το baking powder. Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά.

Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και την καλύπτουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 20 λεπτά περίπου.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε ένα λεπτό φύλλο. Κόβουμε τα μπισκοτάκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Τοποθετούμε τα μπισκότα στο ταψί.

Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λεπτά περίπου και μετά τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το γλάσο

Χτυπάμε τη μαρέγκα με τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε το νερό και τη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Απλώνουμε το γλάσο πάνω στα μπισκότα και το αφήνουμε για μία ώρα.

Tip

Με τη βοήθεια κουπάτ σε σχήμα αβγού μπορούμε μαζί με τα παιδιά να φτιάξουμε πασχαλινά… μπισκοτοαβγά!

 

.Did you know?

Η λέξη «Πάσχα» σημαίνει το πέρασμα του Χριστού από τον θάνατο στη ζωή. Λέγεται και «Λαμπρή», ονομασία που προήλθε από τους αναστάσιμους κανόνες της εκκλησίας, οι οποίοι ονομάζουν «Λαμπροφόρο» την ημέρα του Πάσχα. O όρος Πάσχα προέρχεται από το αραμαϊκό πασ’ά και το εβραϊκό πέσαχ. Η Βίβλος συσχετίζει το πέσαχ με το ρήμα πασάχ που σημαίνει είτε χωλαίνω, είτε εκτελώ τελετουργικό χορό, είτε, μεταφορικά, «ξεφεύγω», «προσπερνώ», «απαλλάσσω».