Όταν αποδέχεσαι τον εαυτό σου, όλα τα άλλα μπαίνουν στη θέση τους

Καλημέρα SayYesser!!!

Ας συμφωνήσουμε όλοι ότι όταν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, όλα τα άλλα μπαίνουν στη θέση τους, γιατί είναι γνωστό πως η ειρήνη ξεκινά όταν αγκαλιάζουμε αυτό που είμαστε και όχι αυτό που θα έπρεπε να είμαστε.

Πολλές φορές στη ζωή μας, προσπαθούμε αδιάκοπα να ευχαριστήσουμε τους άλλους, να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους, και να φτάσουμε σε ένα ιδανικό μέλλον. Αυτή η συνεχής νοοτροπία «go, go, go» μας απομακρύνει από την αληθινή ευτυχία και την ηρεμία του παρόντος. Κυνηγάμε έναν αντικατοπτρισμό και όταν φτάνουμε εκεί, βρίσκουμε μόνο κενό και απογοήτευση.

Συχνά, συγχέουμε την προσωπική ανάπτυξη με την αποδοχή του εαυτού μας, και αυτό μπορεί να μας οδηγήσει σε υπερβολική προσπάθεια και εξάντληση. Είναι φυσικό να θέλουμε να βελτιωθούμε, αλλά η αληθινή αλλαγή έρχεται όταν αναγνωρίζουμε ποιοι είμαστε, πέρα από τις προσδοκίες των άλλων. Η αλλαγή δεν μπορεί να προέλθει από την άρνηση του εαυτού μας. Αντίθετα, η άρνηση μας οδηγεί σε αυτοκαταστροφή και σε έναν κύκλο αμφισβήτησης της αξίας μας.

Ας αναλογιστούμε πόσες φορές έχουμε κατηγορήσει τον εαυτό μας για το παρελθόν μας και πόσο συχνά έχουμε νιώσει ότι δεν ανταποκρινόμαστε στα πρότυπα κάποιου άλλου. Η αλήθεια είναι ότι η αποδοχή του εαυτού μας είναι μια πράξη θάρρους και ειλικρίνειας. Χρειάζεται να δούμε ποιοι είμαστε, χωρίς άρνηση ή αποφυγή, και να αναγνωρίσουμε τις καλές μας ιδιότητες – τις όμορφες πτυχές και τη θετική δύναμη που φέρουμε στη ζωή των άλλων.

Η πραγματική αλλαγή δεν έρχεται από τη σύγκριση με άλλους, αλλά από την κατανόηση και αποδοχή της δικής μας μοναδικής πορείας. Όταν σταματήσουμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας, απελευθερωνόμαστε από συναισθήματα ανεπάρκειας και αρχίζουμε να βλέπουμε την αυθεντική μας ομορφιά. Η ζωή μας διδάσκει ότι η φύση ευδοκιμεί στην ποικιλομορφία, και εμείς, ως μέρος της φύσης, πρέπει να αναγνωρίζουμε και να αγκαλιάζουμε τη μοναδικότητά μας.

Tip of the Day: Να θυμάσαι ότι όταν αποδεχτούμε τον εαυτό μας, ζούμε την πιο φυσική και όμορφη εκδοχή μας, προσφέροντας “σκιά” και δύναμη σε όσους το χρειάζονται. Η ουσία της αποδοχής του εαυτού είναι να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή μας χωρίς σύγκριση. Όταν το ενστερνιστούμε αληθινά, όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν φυσικά. Ε, κάτι ήξερε και ο Καρλ Γιουνγκ που υποστήριζε ότι η μεγαλύτερη κατάκτηση είναι η αποδοχή του εαυτού μας.
Ας αγκαλιάσουμε την αυτοαποδοχή και ας επιτρέψουμε στον εαυτό μας να εξελιχθεί στην καλύτερη εκδοχή του. Καλό μας Σαββατοκύριακο!