5). Νέο Persil Renew, από 90% φυσικής προέλευσης συστατικά και έως 100% ανακυκλωμένα μπουκάλια

Το Νέο Persil Renew ανανεώνει την εμφάνισή του και προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη φροντίδα στα ρούχα μας με τη βελτιωμένη σύνθεσή του! Αλλάζει τα δεδομένα στο πλύσιμο των ρούχων και φροντίζει το περιβάλλον συμβάλλοντας δραστικά στην προστασία του, χάρη στα νέα ανανεωμένα μπουκάλια έως 100% ανακυκλωμένο και ανακυκλώσιμο πλαστικό, καθώς και στις νέες βελτιωμένες συνθέσεις των προϊόντων από >90% φυσικής προέλευσης συστατικά. Γίνεται το 1o ειδικό απορρυπαντικό σε μπουκάλι 100% ανακυκλώσιμο και από 50 έως 100% ανακυκλωμένο πλαστικό. Το εντυπωσιακό του design συνδυάζεται απόλυτα με τη νέα του σύνθεση, βελτιωμένη σε ένζυμα και
πολυμερές και από >90% φυσικής προέλευσης συστατικά για καλύτερη φροντίδα και διατήρηση των ρούχων. Παράλληλα προσφέρει μεγαλύτερη καθαριστική δράση, καλύτερη ανανέωση των χρωμάτων και των ινών των ρούχων, δίνοντάς τους 3 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Έτσι, το Persil Renew με αλλαγές φιλικές προς το περιβάλλον, επιβεβαιώνει και ενισχύει τη δέσμευση της Henkel για έναν κόσμο πιο καθαρό, θέτοντας τη βιωσιμότητα & τη χρήση του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της στο πλαίσιο και του τοπικού προγράμματος αιειφορίας «για καλό». Το Persil Renew μέσω του κίνηματος #RethinkFashion αναγνωρίζει ότι η βιώσιμη μόδα δεν είναι μόνο μια τάση της εποχής. Είναι ένα κίνημα το οποίο προέρχεται από την ανησυχία που υπάρχει σχετικά με τον αντίκτυπο της βιομηχανίας μόδας στο περιβάλλον. Σύμμαχός σε αυτή την προσπάθεια είναι η δημοφιλής σχεδιάστρια ρούχων Χριστίνα Κοντοβά.

2 8εμα

Θαλάσσιο μικρόβιο συλλαμβάνει άνθρακα με φυσικό τρόπο – Μπορεί να καταπολεμήσει την κλιματική κρίση

Eρευνητές από την Αυστραλία ανακάλυψαν ένα μονοκύτταρο θαλάσσιο μικρόβιο ικανό να συλλαμβάνει άνθρακα με φυσικό τρόπο, ακόμη και όταν οι ωκεανοί θερμαίνονται και γίνονται πιο όξινοι. Πρόκειται για μια ανακάλυψη που θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμη στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Το μικρόβιο, που ανακαλύφθηκε από επιστήμονες στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ (UTS), βρίσκεται σε αφθονία παγκοσμίως, φωτοσυνθέτει και απελευθερώνει ένα πλούσιο σε άνθρακα εξωπολυμερές που προσελκύει και ακινητοποιεί άλλους μονοκύτταρους οργανισμούς που είναι παγιδευμένοι στη «βλεννόσφαιρά» του. Στη συνέχεια, το μικρόβιο καταναλώνει μέρος του παγιδευμένου θηράματος και αφήνει πίσω του το εξωπολυμερές το οποίο, λόγω του βάρους των προσκολλημένων μονοκύτταρων οργανισμών, βυθίζεται και γίνεται μέρος της βιολογικής αντλίας άνθρακα του ωκεανού.